Stop joc, hai la vot! Duminică, 9 iunie, ziua democrației în România!

3441
7
Stop joc, hai la vot! Duminică, 9 iunie, ziua democrației în România! - fond-ziua-democratiei-1717784787.jpg

Articole de la același autor

Nu-i așa că ați avut cutiile poștale pline cu pliante desenate frumos în care erau descrise fel și fel de promisiuni cu proiecte trasate de candidați, unele realizabile, altele mai puțin realizabile? Dacă așa stau lucrurile, duminică, 9 iunie, priviți în viitor, luați ce este mai bun până acum, ieșiți la vot și nu vă lăsați influențați de vânzătorii de vise! Priviți la candidați, citiți cu atenție dacă proiectele lor sunt realizabile și mergeți la urne! Ieșiți la vot, fiți curajoși, nu țineți cont de amenințări, nu vă lăsați șantajați sau mituiți și puneți ștampila pe cel care merită să fie gospodarul șef al Constanței în următorii patru ani.


Dreptul de a alege este un drept democratic, iar votul este o expresie formală a preferinței cetățeanului în privința unui candidat sau a unei formațiuni politice. Drept urmare, votați cu inima și credința că dați votul celui mai bun. Votați pe cel care vă reprezintă, care v-a convins că în următorii patru ani o să aveți o viață mai bună.

La fel ca și acum patru ani, va exista un singur tur de scrutin. Cu alte cuvinte, cei care candidează pentru funcția de primar au doar o singură șansă, iar cetățenii - o singură opțiune. Mai exact, va fi declarat câștigător primul clasat care va avea cele mai multe voturi. Potrivit legii, un al doilea tur de scrutin ar putea exista doar în caz de balotaj, adică atunci când primii doi clasați ar avea același număr de voturi.

Vineri a fost ultima zi din campania electorală pentru alegerile locale și europarlamentare. Timp de 30 de zile, candidații au avut timp să își promoveze platformele electorale și să convingă cât mai mulți locuitori din județul Constanța să îi voteze.

Urnele se deschid la ora 7.00 şi se închid la ora 22.00

În cursul zilei de duminică, 9 iunie, urnele se deschid la ora 7.00, iar votarea se încheie la ora 22.00. Pentru alegerile locale, dreptul de vot se exercită numai în comuna, orașul, municipiul sau subdiviziunea administrativ-teritorială a municipiului în care alegătorul își are domiciliul. La sosirea în secțiile de votare, cetățenii vor primi cinci buletine de vot. Mai exact, unul pentru alegerea primarului, unul pentru alegerea Consiliului Local, unul pentru alegerea preşedintelui Consiliului Județean Constanța, unul pentru alegerea Consiliului Județean Constanța și unul pentru europarlamentare. Alegătorii trebuie să fie singuri în cabina de vot. Pentru ca buletinul de vot să fie considerat valabil, alegătorul trebuie să aplice ștampila într-o singură căsuță. Dacă ștampila figurează pe două sau mai multe pătrate, deci pe mai mulți candidați sau mai multe formațiuni politice, buletinul de vot se anulează.

Ești imobilizat la domiciliu sau în spital?

Dacă nu te poți deplasa la secția de votare pentru că ești bolnav sau invalid, poți solicita urna mobilă. Pentru acest lucru trebuie să faci o cerere și să o transmiți, împreună cu actele din care rezultă starea de sănătate, președintelui biroului electoral al secției de votare.

Dacă ești reținut, pe baza unui mandat de arestare, sub măsura preventivă a arestului la domiciliu, sau execuți o pedeapsă privativă de libertate și nu ți-ai pierdut drepturile electorale, poți solicita urna mobilă conform cu procedurile stabilite pentru acest caz de către Biroul Electoral Central.

Cine se luptă pentru Primăria Municipiului Constanța

Reamintim că pentru Primăria Municipiului Constanța candidează 14 persoane. Astfel, în ordinea de pe buletinul de vot, candidații sunt:

1 – Cupșa Ovidiu Sorin (AUR)

2 - Constantinescu Horia (PSD)

3 - Chițac Vergil (PNL)

4 - Cruceru Victor (PRM)

5 - Bîlbă Adrian (PER)

6 - Eserghep Gihan Erdal (PUSL)

7 - Mitulescu Marius Aurelian (Partidul SOS România)

8 - Popescu Cezara (Partidul Alternativa Dreaptă)

9 - Ion Stelian – (Alianța Dreapta Unită)

10 – Berechet Valentin (independent)

11 – Ovanesian Felicia (independent)

12 – Prisăcaru Sorin (independent)

13 - Popescu George Andrei (independent)

14 – Voineagu Eugen (independent)

Cine sunt candidații pentru președinția CJC

În schimb, pentru funcția de președinte al Consiliului județean Constanța candidează opt persoane. În ordinea de pe buletinul de vot, candidații sunt următorii:

1 - Mohamad Murad (AUR)

2 - Mitroi Florin (PNL)

3 - Grasa Cătălin (PSD)

4 - Stancovici Cristian (SOS România)

5 - Pană Mihai Simion (Partidul Alternativa Dreaptă)

6 - Palaz Claudiu - Alianța Dreapta Unită (USR – PMP – Forța Dreptei)

7 - Bădrăgan Dumitru (PER)

8 - Lupu Mihai (PUSL)

Cuget Liber îndeamnă toți constănțenii cu drept de vot să iasă la urne și să voteze exact cum le dictează conștiința și, de asemenea, urează succes tuturor competitorilor electorali. Fie ca cei mai buni să câștige și să dezvolte municipiul și județul Constanța în următorii patru ani!  



Comentează știrea

Vot Valid
8 iunie

Era si varianta de mai multe stampile pe patratel, doar tusul sa fie suficient ! [ plus si tusiera daca e prevazut in cabina ca de modernizarea stampilei ... ] Plus, ca mai erau si tot felul de pasionati de cuvinte de merit : cantecele, expresia multumirii, artisti anonimi, etc [ stampila pe patratel se valida ]. Mai era si regula cu mai mult de jumate in patratel si era valid [ era intentia dar trebuie vazut ]. Adica si cazurile la limita se numara ... si regulamentul complet de validare era interesant de afisat. Se mai putea dezvolta pe aspecte de reutilizare[stampile, urne, cabine ], materiale pe cadrul ecologic, etc. La intrare in sectia de vot era modelul anulat de buletin, daca e nevoie sa vezi inainte preferatul. Alegere Luminata !

5 hartii si tusul
8 iunie

E cam la limita cu o singura incarcare. [ poate mai uita de la comisie, etc ] Specialistii ce zic ? Intuitiv, o data cam e de alimentat din nou cu tus. Chiar ultima hirtie, conteaza enorm ! Logistica ??? [ tusiera in cabina, e obligatoriu ? ] Altfel e vot din ala cu :))) ADN !

"vânzătorii de vise"
8 iunie

Deja toti s-au specializat, pe discurs unul mai minunat ca altul, adica identificarea de vinzare ? Pt. mine e o necunoscuta si alti 4ani nu-i chiar de colo ... altii poate mai priceputi, mai bine informati !

"MAI - Reţelele de socializare sunt considerate spaţiu public. Este interzisă transmiterea de mesaje electorale"
8 iunie

Hacerii, asa lucreaza ... fara identificare. Un link care simuleaza youtube dar naiba stie ce e acolo si stai MAI si prinde-l !

"MAI - Reţelele de socializare sunt considerate spaţiu public. Este interzisă transmiterea de mesaje electorale"
8 iunie

Interesant si cum pretinde ca promoveaza ceva, dar naiba stie intentiile ! [ ca pe click poate vrea la cascaval ... ] Timp bine de tot sa fii pentru click ... frumos cum te atage cu Majuscula de fiecare cuvintel :))), plus putin mai mult ccretin de dubla garnitura apostrof ! Asa ii invata la romana pe international, de la unul din asta mai repetent pe acilea ... dar super specialist pe colea la traducere ... si nume din asta contopit la atractiune !

"MAI - Reţelele de socializare sunt considerate spaţiu public. Este interzisă transmiterea de mesaje electorale"
8 iunie

Tehica folosita e destul de buna, ca mai naiv asa si imediat un click ! 2-3 vorbe, mai o curiozitate si te directioneaza spre ograda proprie unde esti delicatesa ! De asta ca nu-i intimplator, pe unde sint si ceva vizitatori ... sa aiba masa de pacalitoare ! Foarte bune jurnalele astea in context de cioada, ca asta e scopul ! ... Minunea Minunilor, hotie moderna !

[ melodie ]
8 iunie

Votul este minunat, Pentru tara si iernat, Vrednicia sa primeze, Si alesul pe metereze ! Tot poporul incintat, Nu mai e unul plecat ! Floare aleasa la stampila, Scaunul e dat cu mila !

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5257 secunde