Tomac: România să schimbe radical abordarea în chestiunea Schengen

310
2
Tomac: România să schimbe radical abordarea în chestiunea Schengen - tomac-1692802402.jpeg

Articole de la același autor

Europarlamentarul Eugen Tomac, preşedinte al PMP, solicită Guvernului român să se alăture procesului deschis la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene, după „refuzul absurd al Austriei, repetat obsesiv în jurul unui argument fals” în chestiunea aderării României la Schengen.


„După acest refuz absurd al Austriei, repetat obsesiv în jurul unui argument fals, se impune ca România să-şi schimbe radical abordarea în chestiunea Schengen. Ministrul de Interne austriac, Gerhard Karner, susţine că Guvernul de la Viena se opune extinderii spaţiului Schengen pentru că nu funcţionează. Tot acest ministru mincinos uită să spună că exact în şedinţa în care a refuzat accesul României în spaţiul Schengen a votat pentru intrarea Croaţiei în spaţiul de liberă circulaţie al Uniunii Europene.
Toată retorica oficialilor austrieci la adresa României este plină de falsuri”, a scris Tomac, miercuri, pe Facebook.


El a amintit că 25 de ţări din spaţiul Schengen consideră că România îndeplineşte condiţiile de aderare.


„În acest moment, cer Guvernului României să se alăture procesului deschis la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene şi împreună să sancţionăm acest abuz de drept comis de un guvern iresponsabil condus de politicieni profund antieuropeni.


25 de guverne din zona Schengen consideră că România îndeplineşte toate condiţiile pentru a fi parte din acest spaţiu, Comisia Europeană spune limpede că ţara noastră îndeplineşte toate condiţiile, un singur guvern, cel de la Viena, blochează în mod absolut revoltător dreptul nostru de a ne bucura de liberă circulaţie. Nu mai ţineţi Europa divizată, daţi jos hotarul, domnule Nehammer!”, a transmis Tomac.


Sistemul Schengen, ca întreg, „nu funcţionează”, a reiterat, miercuri, ministrul austriac de Interne, Gerhard Karner, care a declarat că nu consideră că o extindere este „oportună” la momentul actual.


El a fost întrebat, într-o conferinţă de presă susţinută la Viena alături de omologul său român, Cătălin Predoiu, care este poziţia Austriei vizavi de extinderea spaţiului Schengen.




Comentează știrea

fani
23 august 2023
solutii

Cata obraznicie sa ceri calcarea in picioare a unei Decizii apartinand Consiliului JAI din octombrie 2012 ...Nesimtire curata ,numai la romani posibil a fi intalnita .Prin acea Decizie TOTI Ministrii de Interne al tarilor UE au HO TA RAT interzicerea accesului romaniei in Schengen cat timp la conducerea tarii se vor afla partidele care au speriat europa prin actiunile lor antidemocratice ! Scurt.Ce credeti ca a facut Johannis ,care stia foarte bine despre aceasta Decizie,inaintea sedintei Consiliului JAI din 2022 , a readus cele doua partide la conducerea romaniei....Destept baiatu .Cine indrazneste sa incalce o Hotarare a TUTUROR Ministrilor de Interne din UE ,numai ca asa vrea romania ?Domnule Predoiu v-ati facut de panarama daca nu stiati ca trebuie sa explicati Austriei de ce NU s-a respectat de catre romania acea hotarare

cornel
24 august 2023
o alta abordare

Ar trebui ca ROmania la TOATE nivelele sa inceapa BOYCOTAREA / sanctionarea activelor austriece. Poate asa il trag altii de maneca pe herr karner

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5139 secunde