Vasile Cepoi a demisionat din funcția de ministru al Sănătății

313
Vasile Cepoi a demisionat din funcția de ministru al Sănătății - vasilecepoi-1349106430.jpg
Vasile Cepoi și-a dat demisia din funcția de ministru al Sănătății, după ce a fost acuzat de ANI că a beneficiat de contracte cu fonduri europene pe vremea când era șeful Direcției de Sănătate Publică Iași. 
Conducerea ministerului este asigurată de către secretarul de stat Raed Arafat, până la numirea unui nou ministru.

Cepoi a cerut premierului să fie eliberat din funcție. "În această după-amiază, Vasile Cepoi, ministrul Sănătății i-a solicitat primului-ministru, Victor Ponta, eliberarea din funcția de ministru al Sănătății", se precizează într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

Lui Cepoi i s-a propus de către premierul Ponta să devină consilier de stat al primului-ministru pe probleme de sănătate.

Săptămâna trecută, ministrul Sănătății, Vasile Cepoi, a fost acuzat de Agenția Națională de Integritate de conflict de interese, infracțiuni împotriva intereselor financiare ale Comunității Europene, precum și infracțiuni asimilate celor de corupție, în calitate de fost director al Direcției de Sănătate Publică Iași.

Agenția Națională de Integritate a constatat existența indiciilor referitoare la posibila săvârșire a infracțiunii de conflict de interese, a infracțiunilor împotriva intereselor financiare ale Comunității Europene, precum și a celor asimilate infracțiunilor de corupție de către Vasile Cepoi, în perioada în care a fost director al Direcției de Sănătate Publică Iași.

"Guvernul a luat act de existența acțiunii ANI în ceea ce îl privește pe ministrul Sănătății, Vasile Cepoi, în legătură cu indiciile referitoare la săvârșirea infracțiunii de conflict de interese. Acuzațiile sunt grave și este absolută nevoie de clarificarea acestora în cel mai scurt timp. Domnul ministru se va prezenta la Parchetul General pentru a-și prezenta punctul de vedere în acest caz. Dacă se va ajunge la o decizie definitivă în acest caz, care să confirme acuzațiile care au fost aduse în acest moment, domnul Vasile Cepoi își va pierde poziția de ministru în Guvernul României", transmite Executivul.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7422 secunde