Vești bune pentru nevoiașii din Cernavodă! Ce a pregătit primarul Gheorghe Hânsă

247
1
Vești bune pentru nevoiașii din Cernavodă! Ce a pregătit primarul Gheorghe Hânsă - gheorghehansaprimarcernavoda7-1452434473.jpg

Articole de la același autor

Administrația publică locală din Cernavodă a demarat o serie de proiecte pentru sprijinirea cetățenilor aflați în dificultate, aprobate în cadrul ultimei ședințe a Consiliului Local.

Proiectul "Acordarea unor ajutoare persoanelor fără venituri, asistați social și persoanelor cu venituri sub 400 de lei pe lună, care au restanțe la DACT și SC UPC SRL", a fost inițiat de primarul Gheorghe Hânsă, în urma rezultatelor anchetelor efectuate de Direcția de Asistență Socială, din cadrul Primăriei Cernavodă. Investigațiile au scos la iveală imposibilitatea unor familii, cu venituri foarte mici, de a-și achita datoriile la apă caldă și încălzire.

Prin intermediul acestui program, aleșii locali au hotărât, prin HCL 311/21.12.2015, acordarea unor subvenții pentru acoperirea restanțelor către societatea de termoficare, pentru 76 de familii nevoiașe. Odată identificate aceste persoane cu probleme, le vor fi întocmite dosare pentru a beneficia de subvențiile oferite, începând din luna ianuarie, evitând în acest fel acumularea altor datorii. Beneficiarii care au fost debranșați de la încălzire, în urma restanțelor, vor beneficia din nou de agent termic în această iarnă. Valoarea totală a investiției este de peste 130.000 lei, din bugetul local. Consilierii locali au mai demarat astfel de proiecte sociale în urmă cu doi ani, privind acordarea unor subvenții la apă rece și încălzire pentru aproximativ 1.000 de persoane asistate social.

v v v

Un alt proiect social important, mai exact, "Respect și sprijin pentru seniorii orașului nostru", care vizează acordarea de tichete sociale, a fost pus la punct cu privire la majorarea valorii sprijinului material acordat persoanelor vârstnice cu venituri mici. Aleșii locali au hotărât, prin HCL 312/21.12.2015, acordarea de tichete sociale cu o valoare de două ori mai mare decât cea de anul trecut. Astfel, peste o mie de vârstnici cu venituri de maximum 700 de lei pe lună, dintre care pensionari și persoane asistate social cu vârste de peste 60 de ani, care au beneficiat, în ultimii doi ani, de ajutoare sociale în valoare de 50 de lei, vor primi anul acesta cinci tichete în plus.

Sprijinul material va fi acordat de șase ori pe an: în luna februarie (Lăsata secului), în luna aprilie (Paște), în luna iunie (Sfinții Petru și Pavel), în luna august (Adormirea Maicii Domnului), pe 1 octombrie (Ziua internațională a persoanelor vârstnice), în luna decembrie (Crăciun), iar bonurile valorice vor putea fi folosite pentru achiziționarea de alimente, produse sanitare și medicamente.

Primarul Gheorghe Hânsă nu se oprește însă aici și spune că iarna aceasta va fi plină de surprize pentru persoanele nevoiașe din Cernavodă. Veștile bune vor continua și pentru cetățenii fără locuințe, deoarece lucrările de reabilitare la blocul de locuințe sociale din strada Salciei, cartierul Columbia, se apropie de final, spre bucuria a peste 20 de familii nevoiașe, care vor fi adăpostite în acest imobil. 

Comentează știrea

DODO
11 ianuarie 2016
saracii !

Dom primar sa nu uitati si saracii care fac ,, sala plina,, in bombele orasului .Mai bine gasiti-le o ocupatie ( obligatie ) Si asta nu numai in Cernavoda

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3044 secunde