Vicepreşedintele CJC, Petre Enciu, noi detalii despre proiectele pe care le coordonează

871
Vicepreşedintele CJC, Petre Enciu, noi detalii despre proiectele pe care le coordonează - fond-enciubun-1720798142.jpg
Unul dintre cele mai importante proiecte la care Consiliul Judeţean Constanţa lucrează în acest moment este reabilitarea şi modernizarea Palatului Administrativ. Este vorba despre o clădire care nu a fost reabilitată niciodată de când a fost construită.

Invitat la o emisiune la postul de televiziune Antena 3 Constanţa, parte a trustului de presă Cuget Liber, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Petre Enciu, a oferit mai multe detalii despre acest proiect extrem de important pentru cetăţenii oraşului de la malul mării.

„În afară de mici reparaţii interioare, Palatul Administrativ nu a beneficiat de investiţii mari niciodată, de când a fost construit. De mai bine de 50 de ani. Acum vorbim despre o reabilitare în totalitate. Vor fi lucrări de mărire a eficienţei energetice. Am auzit tot felul de critici că ne facem noi sedii noi, pentru noi, Lucrurile nu sunt chiar aşa. Lumea ar trebui să înţeleagă că vorbim despre o clădire a unei instituţii publice în care se pun în practică servicii publice pentru cetăţeni. Această clădire beneficiază în acest moment de finanţare din partea Comisiei Europene dar şi a Guvernului României pentru consolidare şi reabilitare. Ne înscriem în rândul a 73 de clădiri publice din regiunea de sud-est pentru reabilitare şi consolidare. Proiectul valorează 3,3 milioane de euro, care de fapt reprezintă doar componenta de consolidare. Componenta de eficienţă energetică valorează 11 milioane de euro. Sunt bani care sunt puşi la dispoziţie pentru eficienţă şi consolidare. Clădirea Palatului Administrativ şi Biblioteca Judeţeană vor fi reabilitate cu bani europeni. Noi nu ne permitem să pierdem banii aceştia şi până la urmă beneficiile acestor reabilitări le vor trage cetăţenii. Vorbim de întreaga clădire. În momentul când vom avea contractul de execuţie de lucrări va trebui să găsim o soluţie pentru relocarea acestor instituţii. Constructorul are nevoie ca acest edificiu să fie eliberat complet pentru a-şi putea desfăşura activitatea”, a declarat Petre Enciu.

Vicepreşedintele CJC a vorbit şi despre reabilitarea Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa. Acesta a explicat că cei din conducerea instituţiei caută în această perioadă o nouă locaţie, pentru ca acea clădire să fie eliberată şi apoi reabilitată complet.

„La Muzeul de Istorie suntem în stadiul derulării procedurii de achiziţie publică. Se aşteaptă oferte din partea operatorilor. În paralel, Muzeul de Istorie derulează o achiziţie publică privind relocarea. Îşi caută sediu nou pentru a-şi asigura continuitatea. Şi va mai trebui să deruleze încă o procedură de achiziţie publică pentru obiectele de patrimoniu care se află în administrarea muzeului. Şi acolo este o provocare. Ştiu că s-a identificat o locaţie, undeva pe strada Nicolae Titulescu. Se va atribui un contract pentru această relocare”, a explicat vicepreşedintele CJC.

Nu în ultimul rând, Petre Enciu a făcut referire la un alt proiect important pentru judeţul Constanţa. Este vorba despre reabilitarea totală a unui drum care face legătura între Tariverde, Cogealac şi Crucea.

„Acel drum, Tariverde-Cogealac-Crucea găzduieşte un sector de 10 kilometri care este neasfaltat. Este practic un drum pe care pe o treime din lungime este pământ. Este foarte important să demarăm lucrările de reabilitare şi modernizare pentru acest drum. Avem un proiect tehnic realizat cu mult timp în urmă. Aşteptăm apelul pentru a semna contractul de finanţare, pentru a aduce bani europeni. Lucrul acesta se va întâmpla în maxim două săptămâni. Nu cred că va fi vreo problemă. Vom semna acest contract care valorează 35 de milioane de euro şi este un proiect similar cu cele pe care le-am realizat în acest mandat. Vorbim de reabilitarea a încă trei drumuri judeţene. Cel dintre Corbu şi Mihai Viteazu, cel care face legătura între Histria şi Tariverde şi cel care face legătura între Cernavodă şi Ion Corvin. Iar cel care va intra în execuţie de lucrări va fi continuitatea celui de la Histria, până la Crucea”, a explicat Petre Enciu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3258 secunde