Palatul Administrativ, clădire cu grad seismic ridicat. „A fost semnat contractul de reabilitare”

624
Palatul Administrativ, clădire cu grad seismic ridicat. „A fost semnat contractul de reabilitare” - cjc-1717577314.jpg

Articole de la același autor

Județul Constanța deschide lista finanțărilor acordate în scopul promovării eficienței energetice prin Programul Regional Sud-Est 2021-2027. Drept urmare, în cursul zilei de miercuri a fost semnat contractul de finanțare aferent proiectului de reabilitare, modernizare și dotare a Palatului Administrativ Constanța, cu o valoare de peste 56 de milioane de lei.

"Clădirea era încadrată într-un grad seismic ridicat și nu a beneficiat niciodată de intervenții majore de consolidare, fiind realizate doar lucrări de suprafață și de întreținere. Acest proiect include o consolidare structurală importantă, alături de modernizarea și reabilitarea clădirii. Mai mult, va conduce la o îmbunătățire a performanței energetice, ceea ce va reduce semnificativ costurile de întreținere și consumul energetic, contribuind astfel la obiectivele de sustenabilitate și protecție a mediului. Dar cel mai important lucru este că va oferi siguranță cetățenilor și angajaților, pentru că lucrurile, dacă nu le facem temeinic, pot avea consecințe grave, mai ales că vorbim de o clădire strategică.

Țin să îi mulțumesc domnișoarei director a Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud-Est, Luminița Mihailov, un profesionist desăvârșit pe care îl stimez și îl apreciez foarte mult. A reprezentat un real suport în demersul nostru de a obține această finanțare. Nu în ultimul rând, îi mulțumesc domnului vicepreședinte Petre Enciu și întregii echipe din cadrul Direcției Generale de Proiecte a Consiliului Județean Constanța, pentru tot efortul și dedicarea de care au dat dovadă în realizarea acestui proiect”, a declarat președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6364 secunde