Alimente recomandate împotriva inflamației cauzate de artrită

318
Alimente recomandate împotriva inflamației cauzate de artrită - sanatate--artrita-1681840428.jpg

Articole de la același autor

De când medicamentele și tratamentele au început să se scumpească și să aibă efecte secundare neplăcute, oamenii caută tot mai multe modalități naturale de a-și trata durerea de artrită. În cele mai multe cazuri însă, nu trebuie să caute mai departe decât alimentele pe care le consumă. Obținerea nutriției potrivite din anumite alimente poate ajuta la minimizarea inflamației și durerii provenite de la artrită. De asemenea, acest lucru contribuie la sănătatea generală și poate influența simptomele, precum și progresia afecțiunilor legate de artrită.

Anumite alimente acționează ca antiinflamatoare, iar altele pot crește inflamația. Aceste alimente oferă mari beneficii pacienților cu artrită reumatoidă, osteoartrită, osteoporoză, gută și alte forme de inflamație cauzate de artrită.

Alimentele bogate în acizi grași omega-3, fitochimice și antioxidanți au proprietăți antiinflamatorii puternice. Aceste tipuri de alimente sunt nucleul dietei în stil mediteranean. Dieta mediteraneană constă în ulei de măsline, pește, legume proaspete, fructe, fasole, semințe și nuci. Alegerea alimentelor proaspete din aceste categorii este cea mai bună. Important este să se selecteze acele alimente cât mai puțin procesate, care nu conțin aditivi sau conservanți. Fibrele au, și ele, un rol esențial în reducerea inflamației artritice. Alimentele specifice care trebuie incluse în dietă pentru a combate durerea de artrită sunt: somon, ulei de măsline extra virgin, ton, macrou, gălbenușuri de ou, lapte, ceai verde, ovăz, orez sălbatic și brun, orz, quinoa, fasole, tartă cu cireșe, fructe de pădure – afine, mure, zmeură și căpșuni, broccoli, varză și varză de Bruxelles.

De asemenea, alimentele care ar trebui evitate de persoanele care suferă de artrită, deoarece s-a demonstrat că cresc durerea și inflamația, sunt: zahărul, grăsimile saturate, grăsimile trans, acizii grași Omega 6, carbohidrații rafinați, MSG, gluten și cazeină, aspartam și alcool.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5972 secunde