Aveți probleme cu auzul? Încercați să renunțați la căști!

195
Aveți probleme cu auzul? Încercați să renunțați la căști! - fondauz-1664984512.jpg

Articole de la același autor

La ora actuală, statisticile Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) arată că la nivel mondial există peste 360 de milioane de oameni care şi-au pierdut total sau parţial capacitatea de a auzi perfect. În multe dintre aceste cazuri, problema ar fi putut fi evitată, deoarece a apărut din cauza obiceiurilor greşite.

Specialiștii sunt de părere că un număr mare de persoane afectate de pierderea auzului îşi pot îmbunătăţi starea folosind medicamente, intervenţii chirurgicale şi aparate auditive sau diferite alte dispozitive. În diferite studii efectuate de un număr mare de specialişti, s-a ajuns la concluzia că, pe lângă îmbătrânire şi genetică, surditatea poate fi cauzată de obiceiurile nocive, iar multe dintre ele vă vor surprinde. De exemplu, dacă aveţi în mod regulat oricare dintre aceste comportamente, trebuie să preveniţi disconfortul viitor în acest organ cheie al corpului.
 

„În ultimii ani, obezitatea s-a dovedit a fi un factor de risc pentru o mulţime de boli. Printre cele fizice, amintim hipertensiune arterială, osteoartrita, durerile de spate sau accidentul vascular cerebral. În acelaşi timp, excesul de greutate poate dăuna sănătăţii psihologice, crescând izolarea socială şi subminând stima de sine a persoanei afectate. Şi, desigur, o dietă inadecvată, în general o alimentaţie proastă poate provoca şi pierderea auzului”, a precizat dr. Emilia Strate. Potrivit diverselor studii realizate până acum, renunţarea la fumat şi evitarea expunerii pasive la fumul de ţigară pot ajuta la prevenirea sau moderarea pierderii auzului asociate cu vârsta. În acelaşi timp, obiceiul multor oameni de a folosi căşti pentru a asculta muzică la un volum ridicat dăunează grav urechii interne, reducând foarte mult capacitatea de a auzi corect.


Drept urmare, este de preferat să ascultaţi muzică sau sunetul computerului în difuzoarele încorporate ale acestui dispozitiv. Dacă sunteţi la serviciu, de exemplu, şi aveţi nevoie de intimitate, nu ridicaţi niciodată volumul la maxim. Totodată, din cauza lipsei de igienă, se poate acumula o cantitate semnificativă de ceară, care poate înfunda canalul urechii. Partea bună este că această problemă poate fi remediată mai uşor decât cele anterioare, dar nu este mai puţin gravă. Aşadar, dacă observaţi că simţul auzului s-a diminuat sau aveţi un disconfort, mergeţi la specialist. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.407 secunde