Cele mai eficiente metode de eliminare a cicatricilor post-acnee

276
Cele mai eficiente metode de eliminare a cicatricilor post-acnee - fond-acnee-1704815676.jpeg

Articole de la același autor

Acneea este cunoscută ca fiind o afecţiune care produce disconfort atât fizic, cât şi psihic, din cauza aspectului neplăcut al leziunilor și a urmelor pe care le lasă pe piele. Este o problemă cu care se confruntă nu doar adolescenții, ci și adulții. Cicatricile post-acnee sunt acele semne care rămân după vindecarea leziunilor active. Acestea apar foarte frecvent și de cele mai multe ori sunt permanente.

Prezența cicatricilor post-acnee pot produce o profundă nemulţumire şi o scădere a încrederii în sine în rândul persoanelor care suferă de acnee. Conform specialiștilor, pentru a diminua aspectul acestor cicatrici, una dintre cele mai populare tehnici folosite în prezent este netezirea tegumentului prin exfolieri repetate. Aceasta se efectuează prin proceduri de peeling chimic, în cursul cărora se aplică pe zonele cu cicatrici substanţe care declanșează exfolieri ale straturilor superficiale ale pielii. Profunzimile la care se acţionează sunt diferite, în funcţie de substanţele de peeling folosite. Pe lista metodelor se află și producerea unei inflamaţii în piele, la nivelul cicatricii. Se produce o inflamație care să stimuleze remodelarea tisulară, formarea de colagen şi alte substanţe din derm, care vor umple dinăuntru în afară cicatricea.

Totodată, la fel de eficiente sunt și tratamentele cu laser, mai spun specialiștii. Tipurile de laser care pot fi utilizate cu succes pentru a tratat cicatrici post acnee se împart în două categorii. În primul rând, laserele ablative distrug o parte dintre straturile superioare ale pielii, vindecarea făcându-se cu remodelare şi umplerea cicatricii. Pintre cele mai des utilizate tipuri de lasere ablative se numără laserele cu dioxid de carbon și laserele care utilizează plasmă. Sunt proceduri dureroase, care se efectuează, în mod frecvent, sub anestezie locală si au o rată mai mare de producere a unor efecte secundare de tipul: înroşire, umflături, cruste, pigmentări, infecţii. Aceste efecte secundare pot fi evitate printr-o îngrijire riguroasă ulterioară procedurii, prin aplicarea unei creme cu efect reparator și calmant, preferabil pe bază de niacinamidă. Iar celălalt tip de laser care se utilizează este cel nonablativ. Acesta stimulează producerea de colagen din derm, fără să distrugă stratul superior al pielii. Are o rată mai mică de producere a reacţiilor adverse și necesită mai puţini paşi de îngrijire post-terapie. Nu în ultimul rând, pe lista metodelor pentru diminuarea aspectului cicatricilor se află și dispozitivele cu radiofrecvenţă. Efectele se obţin prin încălzirea profundă, la nivelul dermului. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.9291 secunde