Circumcizia nu provoacă, de regulă, probleme. „Igiena este foarte importantă”

573
Circumcizia nu provoacă, de regulă, probleme. „Igiena este foarte importantă” - fondcircumcizie1-1645815735.jpg

Articole de la același autor

De cele mai multe ori, circumcizia nu provoacă probleme. Cu toate acestea, este foarte important să vă îngrijiți corespunzător după astfel de intervenții, astfel încât rana să nu se infecteze. Înainte de toate, însă, trebuie să înțelegeți exact ce înseamnă această circumcizie.

Medicii susțin că circumcizia este o procedură ușor de realizat, cu un risc scăzut, dar care necesită și o îngrijire specială pentru o recuperare adecvată. Cel mai adesea se efectuează la copiii mici, deși poate fi efectuată la orice vârstă. De precizat că există diferite motive pentru a face o circumcizie. De regulă, ea se realizează aproape întotdeauna din motive de sănătate, dar și din motive estetice, sociale sau religioase.

Potrivit dr. Isabela Diaconu, oricare ar fi motivul, important este ca țesutul să se vindece corect. Oricum, aproape toate sfaturile post-circumcizie se concentrează pe menținerea zonei curate pentru a evita riscul de infecție. Acestea au de-a face și cu gestionarea durerii și cu revenirea treptată la activitățile normale. Circumcizia este o procedură chirurgicală efectuată pe penis pentru a îndepărta prepuțul și este indicată atunci când există fimoză. Altfel spus, aceasta este o afecțiune anatomică în care deschiderea prepuțului (pielea care acoperă penisul) este prea îngustă și nu permite glandului (capul penisului) să iasă în exterior. Întrucât este o intervenție chirurgicală, circumcizia necesită semnarea unui consimțământ informat. În privința procedurii, aceasta durează între 20 și 30 de minute. Ce se întâmplă? Se întinde prepuțul înainte și se taie, iar marginile pielii sunt suturate sau prinse cu un lipici special.

Anestezia locală este utilizată la copii, în timp ce anestezia generală este utilizată la adulți. După intervenția chirurgicală, există durere, disconfort și uneori dificultăți de mișcare. „Tocmai de aceea, îngrijirea corespunzătoare este foarte importantă pentru ca rana să nu se infecteze și să se vindece corespunzător. Dormiți ori de câte ori simțiți nevoia. Cu toate acestea, este indicat să încercați să mergeți în fiecare zi, încet și fără a vă forța. Durata plimbării poate fi mărită treptat. Atenţie, însă! Nu se recomandă nicio activitate intensă cel puțin patru săptămâni după circumcizie. De asemenea, cât timp aveți bandajul, cel mai bine este să faceți băi cu buretele. Când medicul indică acest lucru, bandajul trebuie îndepărtat; cel mai bun lucru este să o faceți prin înmuiere în apă caldă. După aceasta, dușurile pot fi făcute în mod normal. De asemenea, purtați lenjerie confortabilă. Important este să nu provoace niciun disconfort. De asemenea, o compresă rece pe zona inghinală este o măsură ideală pentru a calma durerea, mai ales în prima zi. Lăsați compresa să acționeze pentru o perioadă de zece până la 20 de minute”, a explicat medicul.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5808 secunde