Cum asociem corect alimentele
179
![Cum asociem corect alimentele - cumasociemcorect-1420380647.jpg](https://cugetliber.ro/imagini/original/cumasociemcorect-1420380647.jpg)
Articole de la același autor
Ce bătăi de cap poate da o injecție prost administrată
05 Decembrie 2014
Cursuri de comunicare pentru copii, la Constanța
22 Noiembrie 2014
Colica biliară - simptome, cauze și tratament
10 Decembrie 2014
Tratament modern pentru varice, la Ovidius Clinical Hospital
22 Noiembrie 2014
Știi ce este, de fapt, surimi?
23 Noiembrie 2014
Ce faci când bebe n-are poftă de mancare?
23 Noiembrie 2014
Odată trecuți de perioada sărbătorilor, moment de "răsfăț" culinar, trebuie să revenim la o alimentație echilibrată, care să conțină și altceva decât preparate bogate în grăsimi și proteine animale. Asocierea alimentelor depinde însă de mai mulți factori.
Nutriționiștii susțin ca asocierea corectă a alimentelor, bazată în principal pe conținutul acestora în elementele de bază (lipide, proteine, carbohidrați) trebuie să țină cont în primul rând de vârstă (spre exemplu procentul de lipide se va reduce în timp, odată cu înaintarea în vârstă), apoi de sex (bărbații au un necesar mai mare de proteine decât femeile), de gradul de efort fizic depus (persoanele care fac mult sport, au un necesar de carbohidrați mai ridicat față de persoanele sedentare).
Astfel, proteinele se pot asocia, de exemplu, cu fibrele, acestea ajutând la procesul de digestie.
Fibrele se regăsesc în legume și au rol protector asupra mucoasei colonice, factor de protecție împotriva dezvoltării cancerelor colorectale.
Nutriționiștii susțin ca asocierea corectă a alimentelor, bazată în principal pe conținutul acestora în elementele de bază (lipide, proteine, carbohidrați) trebuie să țină cont în primul rând de vârstă (spre exemplu procentul de lipide se va reduce în timp, odată cu înaintarea în vârstă), apoi de sex (bărbații au un necesar mai mare de proteine decât femeile), de gradul de efort fizic depus (persoanele care fac mult sport, au un necesar de carbohidrați mai ridicat față de persoanele sedentare).
Astfel, proteinele se pot asocia, de exemplu, cu fibrele, acestea ajutând la procesul de digestie.
Fibrele se regăsesc în legume și au rol protector asupra mucoasei colonice, factor de protecție împotriva dezvoltării cancerelor colorectale.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Luni, 29 Decembrie 2014
Luni, 22 Decembrie 2014
Luni, 15 Decembrie 2014
Vineri, 12 Decembrie 2014
Joi, 11 Decembrie 2014
Marţi, 09 Decembrie 2014
Marţi, 09 Decembrie 2014
Vineri, 28 Noiembrie 2014
Marţi, 02 Decembrie 2014
Sâmbătă, 29 Noiembrie 2014