Cum se curăță corect ochii bebelușului

2339
Cum se curăță corect ochii bebelușului - cumsecurataochiibebelusilor-1365172516.jpg

Articole recomandate

Bebelușul se trezește și nu își poate deschide ochișorii pentru că sunt lipiți, iar în colțurile acestora se adună o secreție gălbuie. Primul impuls este să-i ștergi ochii cu mâna sau cu un șervețel sau să fugi la baie și să îl speli cu apă din plin. Complet greșit, spun specialiștii, care susțin că ochișorii bebelușului au nevoie de o igienă specială până la vârsta de 2 anișori, când pielea este complet maturizată.

Curățarea ochilor lui bebe trebuie să urmeze niște pași esențiali și trebuie făcută ca la carte, astfel încât să eviți complicațiile sau să îi periclitezi sănătatea:

- Spală-te bine pe mâini înainte de a curăța ochișorii bebelușului.

- Folosește un tampon de vată sau o compresă sterilă înmuiată în apă călduță sau în ser fiziologic. Nu folosi obiecte dure și nici măcar bețișoare de urechi pentru că riști să îl rănești.

Începe să cureți ochișorul dinspre colțurile exterioare spre interior, prin mișcări ușoare, fără a apăsa în vreun fel ochișorii. Nu curăța niciodată ochișorii în interior - procesul de curățare trebuie să se facă cu ochii închiși. (sursa: copilul.ro)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 30 Martie 2013
Stire din Diverse : Ce boli de ochi pot afecta copiii
Pagina a fost generata in 0.4286 secunde