Cum tratăm deshidratarea

303
Cum tratăm deshidratarea - cumtratamdeshidratarea-1404047111.jpg

Articole de la același autor

Deși pare o problemă banală, deshidratarea poate crea mari probleme de sănătate, mai ales în cazul copiilor și al vârstnicilor. Un aport de apă scăzut poate cauza crampe musculare și, de asemenea, senzație de oboseală. În stadiile incipiente, este posibil ca deshidratarea să fie remediată la domiciliu, însă atunci când aceasta este foarte puternică, pacientul trebuie transportat de urgență la cel mai apropiat spital.

"În momentul în care organismul este deshidratat, acesta nu mai poate asigura necesarul de lichid pentru ca sângele să circule normal, astfel că un pacient deshidratat poate intra în stare de șoc și își poate pierde cunoștința. Primele simptome sunt starea generală proastă, însoțită de dureri de cap și amețeli. La copii, se poate observa gura uscată, lipsa urinării și a lacrimilor.

În cazul în care o persoană devine deshidratată ușor sau moderat, iar cauzele acestei situații sunt expunerea prelungită la temperaturi ridicate sau efortul fizic susținut, primele măsuri sunt odihna și consumul de lichide. Se recomandă ca aceasta să fie așezată la umbră sau în locații răcoroase pentru ca organismul să revină la o temperatură normală.

Dacă pacientul este foarte deshidratat, trebuie dus la camera de gardă, pentru ca medicii să îl trateze cu soluții care să conțină săruri de hidratare. Acestea sunt fluide intravenoase care se pot administra numai de către personalul specializat, sub monitorizare", a explicat dr. Mirela Stângaciu, medic de familie. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 13 Iulie 2013
Stire din Diverse : Deshidratare? Așa rezolvi problema!
Pagina a fost generata in 0.3959 secunde