De câte ori pe an au dreptul constănțenii la consultații preventive

161
De câte ori pe an au dreptul constănțenii la consultații preventive - decateoripean-1431968444.jpg

Articole de la același autor

Conform noului contract - cadru, pacienții asigurați cu vârste cuprinse între 18 și 39 de ani, fără semne de boală, vor beneficia de o consultație de prevenție o dată la 3 ani pentru care medicul de familie evaluează expunerea la factorii de risc și este finalizată prin com-pletarea riscogramei pentru grupa de vârstă și sex corespunzătoare conform normelor.

Pentru persoanele asimptomatice cu vârsta între 18 și 39 ani depistate cu risc înalt de boală, consultațiile preventive de evaluare se acordă anual.

Toate persoanele asimptomatice cu vârsta mai mare de 40 de ani beneficiază de o consultație pe an la care medicul de familie evaluează expunerea la factorii de risc, iar această vizită medicală implică inclusiv servicii medicale cardiologice, pulmonare și analize de laborator.

O altă noutate medicală este prevăzută în cadrul supravegherii gravidei, prin promovarea alimentației exclusive la sân a copilului până la vârsta de 6 luni și continuarea acesteia până la minim 12 luni, testare pentru HIV, hepatită de etiologie virală cu virus B și C, precum și consilierea pre și post testare femeii gravide. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6444 secunde