Deficitul de vitamine și minerale poate duce la dureri de picioare noaptea

196
Deficitul de vitamine și minerale poate duce la dureri de picioare noaptea - dureri-1709124163.jpg

Articole de la același autor

Durerile de picioare apărute pe timpul nopții reprezintă un simptom comun al afecțiunilor musculare și nervoase, care pot afecta oamenii de toate vârstele și care pot influența semnificativ calitatea vieții. Printre cele mai frecvente cauze ale durerilor de picioare noaptea se numără crampele musculare, sindromul picioarelor neliniștite, artrita sau neuropatia diabetică. De asemenea, lipsa exercițiului fizic regulat sau statul prelungit în picioare constituie factori importanți de risc pentru durerea de picioare din timpul nopții. Cauzele potențiale includ:

crampele musculare; boala arterială periferică (afecțiune vasculară caracterizată prin îngustarea sau blocarea arterelor care transmit sângele către extremitățile inferioare); neuropatia periferică (afecțiune a sistemului nervos cauzată de lezarea terminațiilor nervoase ale membrelor); sindromul picioarelor neliniștite. Factorii de risc pentru dureri de picioare noaptea includ: lipsa exercițiului fizic regulat; statul prelungit în picioare; vârstă înaintată; sedentarismul; artrita sau alte boli articulare;

purtarea de încălțăminte necorespunzătoare etc.

Alți factori de risc pentru durerile de picioare noaptea sunt și traumatismele fizice, tumorile, deficitul de vitamine și minerale, consumul excesiv de alcool, cât și diferite tulburări metabolice sau boli autoimune, care cresc riscul de neuropatie periferică. Durerile de picioare care persistă pentru mai multe nopți sau care se manifestă intens și afectează calitatea somnului, necesită o evaluare medicală. De asemenea, este necesar să se solicite asistență medicală dacă durerile apar după expunerea la toxine sau în urma unei leziuni.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.66 secunde