Dietele fără carne vă salvează, câteodată, de la unele boli grave

159
Dietele fără carne vă salvează, câteodată, de la unele boli grave - dieta-1686137419.jpg

Articole de la același autor

De foarte multe ori, colesterolul poate fi vinovat de blocarea arterelor, mai departe, aceasta reprezentând un factor de risc în diverse afecțiuni cardiace grave. Din păcate, susțin specialiștii, carnea are un impact nociv, uneori, asupra sănătății inimii, motiv pentru care se impune adoptarea unor diete vegetariene și vegane, pentru a scădea colesterolul din organism. Autorii unui studiu american spun că rezultatele arată că dietele pe bază de plante pot juca un rol semnificativ în reducerea arterelor blocate, scăzând astfel riscul de boli cardiace grave, cum ar fi atacurile de cord și accidentul vascular cerebral.

Oamenii de știință au examinat 30 de studii randomizate cu un total de 2.372 de participanți. La final, au fost observate rezultate pozitive la oameni de diferite vârste, greutăți și stare de sănătate.

Deși studiile nu susțin că consumul de carne este o cauză directă a bolilor de inimă, cei care prezintă un risc ridicat ar putea dori să ia în considerare trecerea la proteine pe bază de plante, cum ar fi legumele, nucile și tofu și să renunțe la carnea procesată, carnea de vită neprocesată și chiar păsările de curte. Mai mult decât atât, dacă oamenii încep să mănânce diete vegetariene sau vegane de la o vârstă fragedă, potențialul de reducere a riscului de boli cardiovasculare cauzate de arterele blocate este substanțial. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3172 secunde