Dr. Mihai Craiu, despre tusea la copii și remediul natural care ajută

522
Dr. Mihai Craiu, despre tusea la copii și remediul natural care ajută - tusealacopii-1665477062.jpg
Dr. Mihai Craiu are sfaturi pentru părinții ai căror copii sunt afectați de răceli sau care tușesc.


Siropurile pentru tuse prescrise sunt de regulă ineficiente, cel mai bun leac fiind o linguriță de miere, scrie antena3.ro


”Siropurile de tuse sunt, de fapt, rareori eficiente și deseori nerecomandabile. Ele sunt prescrise fie pentru că părintele solicită imperios un remediu, fie pentru că medicul are incertitudini privind evoluția bolii la acel copil și prescrie ceva, acoperitor...

Copilul mic, de creșă sau grădiniță, rareori poate să își sufle eficient nasul și nu poate să expectoreze. Deci trebuie să tușească, atunci când este răcit, pentru a îndepărta secrețiile din căile respiratorii“, explică pediatrul.


”Anormal este doar atunci când tusea durează mai mult de o lună. Sau când tușește și respiră greu copilul... În aceste scenarii trebuie făcute: un consult real și, poate, analize...“, scrie Mihai Craiu pe pagina de socializare Spitalul virtual pentru copii.

Cum pot părinții să calmeze tusea unui copil
 

”Studiile dovedesc că este eficace mierea de albine. Mai eficace decât medicamentele antitusive convenționale de uz pediatric. Sau decât placebo. Mesajul de luat acasă - un copil care se joacă, care se odihnește mulțumitor și care mănâncă acceptabil NU are nevoie de multe doctorii, ci de un ceai cald cu miere. Sau miere dată cu lingurița. Evident că această regulă nu se aplică la sugar sau la copiii ce au comorbidități! Orice scenariu de răceală "banală" trece și de la sine. După un timp rezonabil... Febra durează câteva zile (3-4 în general), iar tusea câteva săptămâni. Multă răbdare și... miere. Va fi o toamnă lungă", a recomandat dr. Mihai Craiu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.1782 secunde