După 12 ani de studiu, s-a tras concluzia. Iată ce ne ajută să trăim mai mult și să nu avem boli de inimă

690
După 12 ani de studiu, s-a tras concluzia. Iată ce ne ajută să trăim mai mult și să nu avem boli de inimă - oldagehealthylifestyle-1714816549.jpg

Articole de la același autor

Un nou studiu care a urmărit, timp de 12 ani, 480.000 de persoane, arată că există o activitate fizică, care nu presupune un efort considerabil, dar care poate crește longevitatea și poate scădea riscul de atac de cord.


Urcarea și coborârea a șase până la zece etaje de scări pe zi ar crește longevitatea, reducând în același timp riscurile de atac de cord, accident vascular cerebral și o serie de afecțiuni cardiace, citează antena3.ro


Acest lucru reiese dintr-un nou studiu care a urmărit, timp de 12 ani, 480.000 de persoane, cu vârste cuprinse între 30 și 80 de ani și care a fost realizat la Universitățile East Anglia, Norkolf și Norwich, sub îndrumarea lui Sophie Paddock.


„A fost o surpriză să observăm că o activitate fizică atât de simplă poate aduce astfel de beneficii", a mărturisit cercetătoarea.


Datele au relevat că cei care urcă zilnic între șase și zece etaje de scări au, în general, risc mai mic de deces prematur, indiferent de cauze, față de cei care folosesc liftul.


Probabilitatea de deces, în special din cauza unui atac de cord, este cu 39% mai mică în rândul „adepților" scărilor, iar riscul de boli cardiovasculare scade cu 20%.


„În momentul în care începi să urci scările, corpul tău reacționează, ritmul cardiac crește, sistemul circulator se activează și se îmbunătățește, iar întregul corp se oxigenează, toate acestea având un impact benefic asupra sănătății și longevității", a precizat Manish Parikh, director de cardiologie la New York-Presbyterian Brooklyn Methodist Hospital.


„Urcatul scărilor este un exercițiu extraordinar care combină aerobicul, activitatea musculară și exercițiile de rezistență", a comentat cardiologul Tamara Horwich, de la Universitatea din California, conform ANSA, conform antena3.ro.








Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.743 secunde