Frica de dentist se manifestă, uneori, cu atacuri de panică

121
Frica de dentist se manifestă, uneori, cu atacuri de panică - frica-1702994411.jpg

Articole de la același autor

Dentofobia sau frica de dentist și de procedurile dentare afectează un număr mare de persoane și adesea le împiedică să caute îngrijire stomatologică necesară. Tocmai de aceea, susțin specialiștii, depășirea dentofobiei este crucială pentru menținerea unei sănătăți orale bune și obținerea unui zâmbet frumos. Aceasta este o tulburare anxioasă frecventă, care poate avea diverse origini, inclusiv experiențe negative anterioare, frica de durere, senzația de pierdere a controlului sau anticiparea disconfortului. Frica se poate manifesta ca anxietate, atacuri de panică sau evitarea programărilor la dentist.

Iată câteva motive comune pentru care o persoană se poate teme de dentiști: traumele sau experiențele neplăcute legate de vizitele anterioare la dentist pot contribui la dezvoltarea dentofobiei.

Mulți oameni se tem de durerea asociată cu procedurile dentare.ca urmare, ideea de a avea un obiect ascuțit sau un instrument în cavitatea orală poate provoca anxietate și temeri cu privire la potențialul disconfort sau durere. De asemenea, sunetele și mirosurile specifice asociate cu un cabinet stomatologic, precum sunetele de foraj sau mirosul de substanțe dezinfectante, pot declanșa o reacție de anxietate sau disconfort în persoanele cu dentofobie. Unele persoane pot avea o sensibilitate crescută la senzațiile de a avea un obiect în gură, ceea ce poate declanșa un reflex de vărsătură. Acest lucru poate duce la anxietate și temeri legate de procedurile dentare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 15 Februarie 2014
Stire din Diverse : Teama, un motiv de furie la copii?
Sâmbătă, 18 Ianuarie 2014
Stire din Diverse : Cum reacționezi  la fricile micuțului
Pagina a fost generata in 1.4767 secunde