Mâncaţi prea repede? Atenţie, deoarece vă puteți balona!

105
Mâncaţi prea repede? Atenţie, deoarece vă puteți balona! - balonare-1624901659.jpg

Articole de la același autor

Balonarea de după masă este des întâlnită, iar stările pe care aceasta le dă pornesc de la disconfortul fizic, la faptul că hainele purtate nu mai reuşesc să ascundă burtica umflată. Cauzele care declanşează balonarea sunt diverse şi multe. Potrivit dr. Mărioara Dumitru, această stare este declanşată, în multe cazuri, de faptul că unii oameni mănâncă prea repede. „Aceste persoane fac o mare greşeală, pentru că mestecatul alimentelor pe îndelete este esenţial pentru o digestie bună şi, implicit, la eliminarea pericolului de balonare. Totodată, între aperitiv şi felul principal ar trebui să existe jumătate de oră de pauză alimentară, pentru a preveni disconfortul abdominal. Totodată, fiţi atenţi şi la starea pe care o aveţi în timpul mesei. De exemplu, o stare de nervi vă va face să mâncaţi mai repede, fără să vă daţi seama. Deci, mestecaţi lent!”, a explicat medicul.


Medicii afirmă că multe femei trec prin această stare înaintea menstruaţiei, ca urmare a modificărilor hormonale ce provoacă retenţia apei în ţesuturi. Tot ce pot face femeile pentru a atenua balonarea premenstruală este să mănânce mai puţin sărat sau să recurgă la contracepţia orală, care echilibrează nivelul hormonilor şi reduce retenţia de apă.

Totuşi, în majoritatea cazurilor, balonarea este consecinţa unor obiceiuri nesănătoase, care pot fi corectate. Pâinea albă este un aliment rafinat, la fel ca orezul alb şi ca pastele. Acestea sunt sărace în fibre alimentare, absolut necesare pentru o bună digestie. De asemenea, persoanele care mănâncă produse de panificaţie din făină albă primesc cel mult 14 grame de fibre pe zi, în timp ce nutriţioniştii recomandă cel puţin 25 de grame zilnic. Ca urmare, absenţa fibrelor din dietă duce la constipaţie şi, implicit, la balonare. Nu în ultimul rând, băuturile carbogazoase, apa minerală şi berea nu ar trebui să fie prezente la masă, mai ales dacă sunteţi predispuşi la balonare. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 28 Decembrie 2015
Stire din Sănătate : De ce apare balonarea
Miercuri, 21 Mai 2014
Stire din Cetățenești : Balonarea. De ce se produce
Sâmbătă, 21 Decembrie 2013
Stire din Cetățenești : "Mă balonez,  indiferent ce mănânc!"
Pagina a fost generata in 0.4905 secunde