Metode prin care poți vindeca hiperpigmentarea pielii

215
Metode prin care poți vindeca hiperpigmentarea pielii - hiperpigmentare-1701272293.jpg

Articole de la același autor

Hiperpigmentarea pielii se caracterizează prin apariția unor pete colorate la nivel cutanat, fie cauzate de expunerea neprotejată la soare, fie de predispoziția la „pătare”. În alte cazuri, mai apar din cauza unor afecțiuni precum diabetul sau a vârstei înaintate. Petele pigmentare apar, de regulă, pe față, decolteu, umeri, brațe sau pe alte zone ale corpului care sunt mai expuse radiațiilor solare de-a lungul timpului.

Conform specialiștilor, cauza principală a hiperpigmentării apare din cauza melaninei în exces. Melanina este pigmentul natural al pielii, iar producția acesteia poate fi stimulată de expunerea la soare, dezechilibre hormonale, vârstă, procese inflamatorii sau leziuni cutanate. Astfel, pot apărea petele pigmentare pe piele. De multe ori, hiperpigmentarea se dezvoltă pe fondul unei afecțiuni autoimune, dar și din cauza unui tratament precum chimioterapia, tratamentul cu antibiotice ori cel cu antimalarice. Hiperpigmentarea poate să apară și în sarcină și în boala Addison.

În cazul în care doriți să tratați petele pigmentare acasă, există câteva opțiuni de soluții pe care le puteți utiliza, inclusiv produse disponibile în farmacii. Conform medicilor, puteți apela, de exemplu, la acid kojic. Acidul kojic este un ingredient natural derivat din ciupercile Aspergillus, fiind recunoscut pentru proprietățile sale de iluminare a pielii. Acidul kojic inhibă producția de melanină și poate fi utilizat în creme, seruri sau loțiuni destinate tratării petelor pigmentare. Hidrochinona, de asemenea, este un ingredient utilizat de mult timp în produsele destinate tratarea hiperpigmentării. Hidrochinona acționează prin inhibarea enzimei tirosinază, care este implicată în producția de melanină. Un alt ingredient eficient în tratarea hiperpigmentării și a acneei este acidul azelaic. Această substanță acționează prin reducerea producției de melanină și inhibarea creșterii bacteriilor care pot contribui la formarea petelor pigmentare și a acneei. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.1983 secunde