Nucile pecan, un super-aliment care contribuie la menținerea greutății corporale

112
Nucile pecan, un super-aliment care contribuie la menținerea greutății corporale - nuci-pecan-1692725611.jpg

Articole de la același autor

Nu toate alimentele „se țin de promisiuni” cu beneficiile pe care se pretinde că le oferă organismului. Conform unui studiu însă, este unul care pare să nu dezamăgească. Este vorba despre nucile pecan.

Din când în când, apare câte un super-aliment, cu proprietăți miraculoase, care promit să întărească sistemul imunitar și să prevină bolile. De multe ori, totuși, este doar marketing. În cazul nucilor pecan, cercetările au dovedit că dă rezultate reale prin prevenirea obezității și reducerea inflamațiilor în corp. De asemenea, conform unor oameni de știință de la Universitatea Texas A&M, nucile pecan cresc consumul de energie și reduc disbioza intestinală. Dacă vei începe să consumi acest tip de nuci constant, vei vedea că ajută la menținerea greutății corporale. Și diabetul poate fi prevenit în același mod.

În cadrul studiilor, cercetătorii au hrănit șoarecii de laborator cu o dietă bogată în grăsimi, constatând că nucile pecan întregi au prevenit obezitatea, boala ficatului gras și diabetul. Iar asta nu e tot. Nucile pecan au crescut activarea receptorilor metabolici cheie și a AMPK, prevenind disfuncția adipocitelor și îmbunătățind activitatea mitocondrială a mușchilor. Mai presus de toate beneficiile, după 30 de zile par să fi contribuit la o scădere parțială în greutate, la o scădere a rezistenței la insulină și la o creștere a consumului de energie al șoarecilor cobai.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4169 secunde