Menținerea greutății obținute în urma dietei

170
Menținerea greutății obținute în urma dietei - mentinere-greutate-1690730533.jpg

Articole de la același autor

Mulți oameni încearcă să piardă în greutate, fiind nemulțumiți de aspectul fizic și de kilogramele în plus. Din acest motiv, țin foarte multe tipuri de diete. Însă, menținerea indicelui de masă corporală într-un interval de referință considerat a fi în limite normale este un aspect esențial pentru sănătatea organismului.

Depășirea intervalului vine la pachet cu riscul de dezvoltare a numeroase probleme de sănătate. Cele mai frecvent întâlnite la nivelul populației generale sunt patologiile cardiovasculare (hipertensiunea arterială de diferite grade de severitate HTA, infarctul miocardic acut -IMA, insuficiența cardiacă -IC, accidentul vascular cerebral -AVC), sindroamele metabolice (dislipidemiile, diabetul zaharat -DZ), afecțiunile hepatice și renale sau posibilitatea dezvoltării unor patologii neoplazice.

Este posibil ca reușita unei diete de slăbit să apară cu dificultate uneori. Lucrurile se întâmplă în funcție de răspunsul fiecărui organism în parte la încercarea de a slăbi. Chiar dacă pierderea kilogramelor în plus are loc la un moment dat, pentru unele persoane, menținerea greutății corporale la care s-a ajuns în urma dietei poate fi mai dificil de obținut decât procesul de slăbire în sine. Capacitatea organismului de a-și menține greutatea la care a ajuns în urma unei diete pentru slăbit ia în calcul mai multe aspect, iar unul dintre elementele esențiale este maniera în care se pierd kilogramele.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.37 secunde