Sanatoriul Balnear Techirghiol a obţinut premiul pentru cea mai bună bază de tratament

4059

Articole de la același autor

Ca dovadă că activitatea personalului medical de la Sanatoriul Balnear și de Recuperare Techirghiol este una de excepție, aceasta a fost recunoscută de-a lungul timpului, atât pe plan național, cât și pe plan internațional. De curând, unitatea sanitară a obținut, la Congresul Organizației Patronale a Turismului Balnear din România, patru premii, la patru categorii diferite: Cel mai bun produs balneo, Cele mai bune programe bazate pe studii recente, în folosirea resurselor naturale, pentru tratarea unor afecțiuni, Cel mai bun centru medical balnear/bază de tratament, Cel mai bun program de tratament balnear.

La ora actuală, Sanatoriul Balnear şi de Recuperare Techirghiol beneficiază de existenţa uneia dintre cele mai moderne baze de tratament din ţară noastră, tratamentul pacienţilor internaţi fiind asigurat în trei secţii, precum şi în ambulatoriu. În ultima perioadă, sanatoriul s-a îmbogățit cu noi premii, care îi confirmă, pentru încă o dată, valoarea. Întreaga activitate i-a fost recunoscută la nivel național, în cadrul Congresului Organizației Patronale a Turismului Balnear din România, eveniment la care a obținut performanța de a pleca acasă cu patru premii I, la toate categoriile. Cu această ocazie, dr. Iulia Belc, medic şef secţie Recuperare Copii, a declarat următoarele: „Sanatoriul are, în prezent, 124 de ani de activitate medicală neîntreruptă, la malul lacului Techirghiol. În acest timp, s-a putut observa care sunt efectele incontestabile ale factorilor terapeutici, ale apei sărate, a nămolului sapropelic (un amestec de alge, nămol și substanțe organice care se găsesc în lac). Acest nămol a fost folosit de secole pentru tratarea diferitelor afecțiuni, fiind unic ca geneză în Europa. Toate acestea au fost recunoscute, de-a lungul timpului, nu doar de pacienţi, dar şi de întregul corp medical. În ceea ce priveşte evenimentul de la Tuşnad, în cadrul acestuia au existat nominalizări pentru 15 categorii, dar noi am participat doar la patru, la toate obţinând premiul I”.

Un alt motiv de mândrie pentru renumita instituţie cu profil medical de la malul mării este că un medic din echipa de specialiști ai sanatoriului a fost numit președinte al Federației Internaționale de Balneoterapie și Climatoterapie. Ne referim la conf. univ. dr. Olga Surdu, medic primar în Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie, titulatura fiindu-i acordată în cadrul congresului organizat la Ourense, Spania. Precizăm că FEMTEC (World Federation of Hydrotherapy and Climatotherapy) este, la ora actuală, cea mai prestigioasă asociație de balneologie și recuperare medicală din lume.

„Noi suntem membri în diferite societăţi internaţionale, care se ocupă de domeniul balnear, cercetare ştiinţifică, balneo-terapie, staţiune balneară. De fapt, România a fost membră în astfel de societăţi încă din 2006, după o lungă absenţă în peisaj. În cele din urmă, am readus România, prin intermediul sanatoriului, în Federaţia Internaţională de Balneoterapie şi Climatoterapie. Iniţial, am fost aleasă vicepreşedinte, apoi, în urmă cu patru ani, prim-vicepreşedinte. În acest timp, am făcut parte dintr-o echipă extraordinară, împreună cu preşedintele federaţiei, dar şi cu alţi vicepreşedinţi, împărţind cu alţi oameni de ştiinţă, medici din diverse părţi ale lumii, cunoştinţele noastre în domeniu şi ceea ce facem aici de 124 de ani. Apoi, în 2023, după decesul fostului preşedinte, am fost propusă de colegii din mai multe ţări a fi preşedinte, iar Adunarea Generală a votat în unanimitate numele meu ca preşedinte al federaţiei”, a declarat medicul.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6633 secunde