Sfaturi de sezon. Cum prevenim gripa

113
Sfaturi de sezon. Cum prevenim gripa - cumprevenimgripa-1420473616.jpg

Articole de la același autor

Sezonul rece favorizează îmbolnăvirile de răceală și gripă, însă acestea nu trebuie confundate cu virozele respiratorii, care sunt afecțiuni produse de alte virusuri și care au o evoluție mai ușoară.

"Formele de gripă comune se tratează la domiciliu, cu repaus la pat și antitermice. Nu se va administra acid acetil salicilic (aspirină), aceasta putând favoriza apariția unei complicații severe - sindromul Reye. În schimb, gripa severă și cea complicată se tratează în spital. Antibioticele se recomandă numai în caz de supra-infecții bacteriene.

Afecțiunea debutează brusc, la o zi sau două de la intrarea în contact cu o persoană bolnavă sau de la infectare și se manifestă prin febră, frisoane, cefalee, dureri musculare, congestionarea faringelui (numită popular și «roșu în gât»), oboseală fizică și chiar grețuri și vărsături. Gripa este extrem de contagioasă, putând să se transmită chiar printr-un simplu strănut", explică dr. Loti Popescu, coordonatorul programelor de sănătate din cadrul Direcției de Sănătate Constanța.

Medicul recomandă vaccinarea, aceasta fiind una dintre cele mai eficiente metode de prevenire a îmbolnăvirii, iar pe lângă aceasta, evitarea persoanelor bolnave, a aglomerațiilor, evitarea automedicației și prezentarea la medicul de familie în cazul apariției unor simptome de gripă, răceală sau infecții respiratorii superioare. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6674 secunde