Sfaturi pentru ameliorarea simptomelor date de sinuzită

377
Sfaturi pentru ameliorarea simptomelor date de sinuzită - sinuzita-1702297182.jpg

Articole de la același autor

De foarte multe ori, în anotimpul rece sunt frecvente răcelile care pot debuta inclusiv cu o banală sinuzită, dar care, netratată corect, se poate agrava, fiind nevoie chiar şi de un tratament cu antibiotice. Ce se întâmplă? Membrana mucoasă care acoperă cavitățile paranazale (sinusurile) devine susceptibilă la inflamații, în care se formează un mediu lichid în aceste cavități, favorizând reproducerea rapidă a bacteriilor, virusurilor, ciupercilor sau combinațiilor acestora.

Potrivit specialiştilor, durerile frecvente de cap şi disconfortul provocate de sinuzită nu durează mai mult de zece zile. Pentru a le ameliora, puteţi încerca să purificați apa și să faceți o soluție de sare de mare (la 500 ml de apă fiartă se adaugă o linguriță de sare de mare). Apoi, clătiți cavitatea nazală mirosind pentru a introduce lichidul în sinusuri.

Atenție! Dacă nu folosiți sare de mare, inflamația se poate agrava. În al doilea rând, folosiți sare de mare sau de Himalaya, pentru a face o compresă caldă cu o cârpă sau o șosetă de lână, pe care o lăsați câteva minute să se răcească și apoi o puneți pe frunte în zona sinusurilor.

În al treilea rând, includeţi în meniul zilnic usturoiul, ale cărui proprietăți antibacteriene sunt binecunoscute. Cei care nu-i pot tolera mirosul o pot lua sub forma de pulbere, ca supliment alimentar. De asemenea, puteţi folosi o altă metodă pentru sinuzită: umpleți o cană cu apă fiartă și dizolvați în ea o lingură egală de sare de mare pentru spălături nazale. În acest fel, vă curățați nasul de mucus, apoi suflați puternic.

Totodată, este necesară îmbunătățirea respirației pe nas. Efectuați această procedură în scop profilatic dimineața și seara. Acest lucru vă va îmbunătăți respirația pe nas. Alternativ, veți obține rezultate bune dacă veţi utiliza o sticlă de plastic curbată potrivită, așa-numitul „duș nazal”. Nu în ultimul rând, puteţi folosi un spray salin care se vinde în farmacii sau să mențineţi aerul umidificat în cameră.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8873 secunde