Stilul de viaţă sănătos, obligatoriu în terapia durerii

171
Stilul de viaţă sănătos, obligatoriu în terapia durerii - fonddurerejpg2-1660316020.jpg

Articole de la același autor

Terapia durerii este o specializare care are în vedere eliminarea suferinţei cu care vă puteţi confrunta, la un moment dat, tratând diferite boli ce au ca simptom pregnant durerea cronică sau subacută, care vă poate afecta considerabil calitatea vieţii.

Nu există om care să nu se plângă, măcar o dată, că îl doare ceva. Tocmai de aceea, dr. Decebal Peicu, medic specialist Anestezie-Terapie Intensivă în cadrul Spitalului de Obstetrică și Ginecologie Euromaterna, susţine că toate aceste persoane pot beneficia, acum, de o serie de tratamente revoluţionare pentru dureri cauzate de diferite patologii, fără a mai fi nevoite să înghită pastilele cu pumnul, uneori chiar şi fără efectele mult dorite.
 

Durerea este un simptom care se instalează în cadrul multor afecţiuni, iar durata şi intensitatea ei influenţează puternic viaţa persoanelor afectate. În majoritatea cazurilor, durerea vine şi pleacă, dar, în acelaşi timp, poate fi un simptom al unei afecţiuni grave.
 

„Terapia durerii este o specialitate medicală ce reuneşte mai multe specialităţi, cum ar fi neurologie, neurochirurgie, anestezie, ortopedie, recuperare medicală, chiar şi radioterapie. Echipa aceasta multidisciplinară are ca rol să pună un diagnostic, să caute soluţii de tratare şi să urmărească pe termen lung ca pacientul să fie într-un confort. Este, de asemenea, şi o metodă prin care, prin mijloace minim invazive, se încearcă o rezolvare totală a durerii sau o ameliorare a acesteia.

Durerea se poate împărţi în durere acută şi durere cronică. Cea acută se referă la o durere care nu depăşeşte şase luni. Spre deosebire de cea cronică, este uşor diagnosticabilă. Adică, după o intervenţie chirurgicală, se poate pune diagnosticul. De regulă, apare după fracturi, traumatisme, travaliu, iar durerea cronică, pe lângă faptul că din simptom devine boală, apare în momentul în care rămân grupuri de neuroni sau fascicule întregi care întreţin această durere. Practic, se creează reţele neuronale care provoacă stările de rău, ce au şi un impact emoţional asupra pacientului”, a explicat dr. Decebal Peicu.

În cadrul durerii cronice, pot fi amintite durerile neuropate, cum sunt cele care apar la pacienţii cu diabet, nevralgii, migrene, cefalee persistente.



Metode minim invazive, fără operaţie



Ca metode terapeutice, se poate opta pentru metode minim invazive, în cadrul cărora se încearcă rezolvarea situaţiei fără operaţie. Se poate opta, de exemplu, pentru injectarea cu anestezic local sau alţi adjuvanţi, în jurul unui filet nervos. Acestea se combină, obligatoriu, cu un stil de viaţă sănătos, care să conţină vitamina D, necesară pentru integrarea calciului în oase.

Totodată, mai există varianta injectării punctelor Trigger, adică se injectează în zonele dureroase un anestezic local.

În acelaşi timp, perfuziile cu lidocaină sunt o altă soluţie, dar pacientul trebuie să nu fie alergic la acel medicament şi să nu aibă probleme cardiovasculare, neurologice etc. Totodată, mai există opțiunea de aplicare de căldură locală, laserterapie, presopunctură, acupunctură.

„Bolnavii trebuie să scape de aceste dureri, să le trateze. Oamenii trebuie să ştie că, după o perioadă mai lungă de timp, durerea poate asocia modificări ale afectului, fondului emoţional şi atunci, orice dezechilibru psihologic poate agrava durerea”, a adăugat dr. Decebal Peicu. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1098 secunde