Vă enervează mișcările altora? Este posibil să suferiți de misokinezie

247
Vă enervează mișcările altora? Este posibil să suferiți de misokinezie - miscari2-1642608817.jpg

Articole de la același autor

Unele persoane au obiceiul de a lovi degetele în mod repetat de masă sau își mișcă picioarele în timp ce vorbesc ori se uită la televizor. În principiu, orice mișcare repetitivă, înlănțuită sau secvențială poate să nu aibă importanță pentru unii. Cu toate acestea, pentru alții este un adevărat disconfort, iar afecțiunea poartă denumirea de misokinezie, având legătură cu neuronii oglindă Ce este misokinezia? Potrivit specialiștilor csid.ro, este o problemă psihologică de care mulți nu știu că suferă, dar care poate avea repercusiuni asupra vieții sociale.

Cum se manifestă exact? Ce trebuie să faceți pentru a o aborda? Cum spuneam, puțini oameni știu că au boala, și nu există prea multe cercetări pe această temă.

Pe scurt, misokinezia este respingerea mișcărilor mici, repetitive ale altor persoane, ce provoacă disconfort. Ea determină un răspuns negativ cu intensitate emoțională puternică, însoțit de nervozitate. De obicei, este confundată cu misofonia, care se referă la aceeași respingere, dar în raport cu sunetele. Bolile sunt similare, dar nu sunt la fel. O cercetare științifică realizată în Canada a stabilit că aproximativ una din trei persoane suferă de misokinezie. Cu alte cuvinte, este un disconfort care apare mai frecvent decât se crede. Simptomele misokineziei pot varia de la o persoană la alta. Cele generale sunt următoarele: nervozitate și iritare la vederea mișcărilor repetitive ale altor persoane, disconfort, dorință de a părăsi locul sau de a scăpa de persoana care efectuează mișcările. La acestea se adaugă izolarea socială, ca măsură pentru a evita expunerea la mișcări repetitive, dar și dificultatea de concentrare și continuare a sarcinilor din cauza disconfortului.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7454 secunde