18 pacienţi pe oră, la Urgenţa Spitalului Județean Constanța, în minivacanţa de 1 Mai

367
1
18 pacienţi pe oră, la Urgenţa Spitalului Județean Constanța, în minivacanţa de 1 Mai - x-bilant-1683013844.jpg

Articole de la același autor

În minivacanța de 1 Mai, aproximativ 1.300 de persoane au ajuns la Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța. Potrivit reprezentanților unității sanitare, 240 dintre acestea au fost internate, în urma investigaţiilor şi a consulturilor de specialitate. Cele mai multe urgenţe au fost repartizate pe codul verde pacienți cu funcții vitale stabile, dar care necesită investigații și posibil internare ) -1127. Alți 73 pacienţi au fost încadraţi pe codurile alb şi albastru, în timp ce pe codul roşu (risc vital) au fost preluaţi 25 pacienţi, iar pe codul galben, 109 bolnavi.

În cele trei zile libere (weekend și ziua de luni, 1 mai), 12 persoane au ajuns la spital în urma accidentelor rutiere. Statisticile SCJU arată că peste 18 pacienți pe oră s-au prezentat zilnic, în UPU. Secţiile cu cele mai multe internări în ultimele zile au fost Pediatria, Neurologia, Cardiologia, Gastroenterologia şi Psihiatria.

Comentează știrea

cornel
2 mai 2023
Risipa de resurse

FOARTE MULTE cazuri de aiurea, venite ca la policlinica pt ca se poate si e gratis. Sa zicem ca 10% pe rosu si galben e normal, sunt 10% urgente reale. Restul pana la nr. total de internari sunt cazurile programate pt internare marti, care nu aveau cum altfel sa intre. In schimb, PESTE 1000 de pseudourgente care au plecat acasa si doar au ingreunat situatia celor cu adevarat bolnavi - e foarte mult. Astia ar fi trebuit pusi la plata pt ca au venit, au ocupat locul celor real bolnavi, au beneficiat de consulturi, analize, radiografii, ECG,echo, CT....si au plecat pe picioarele lor, PENTRU CA SE POATE !!!

Pagina a fost generata in 0.4424 secunde