Afacerile comercianților din piețe, grav afectate de caniculă. "Am aruncat baxuri întregi de legume"

1628
1

Articole de la același autor

Zilele caniculare ale acestei veri aduc pierderi semnificative pentru comercianții care își vând fructele și legumele în piețele din Constanța. În unele dintre ele, căldura este atât de mare încât o mare parte din marfă se strică de pe o zi pe alta.

Temperaturile crescute din ultima perioadă reprezintă un adevărat chin pentru legumicultorii care își vând produsele în piețele din oraș. Aceștia susțin că în fiecare zi fac tot ce se poate pentru a-și proteja legumele, astfel încât toți clienții să fie mulțumiți de serviciile lor.



În piețele din Constanța, temperaturile ridicate din ultima săptămână au afectat o bună parte din fructele și legumele expuse pe tarabe. Unii dintre comercianți spun că stropesc cu apă produsele pentru a le menține proaspete mai mult timp, iar alții își instalează corturi care să le apere de razele puternice ale soarelui. Cu toate acestea, mulți dintre ei raportează pierderi semnificative.

„De când a început canicula, principalele fructe și legume care s-au stricat încă din primele zile au fost roșiile, piersicile, cepele, varza, pepenii. Am aruncat baxuri întregi de legume. Eu unul încerc să pun mai puține fructe și legume, cât să mă asigur că măcar acelea se vor vinde”, a declarat pentru redactorii ziarului „Cuget Liber“ Vasile P., comerciant.



În unele piețe din oraș, căldura este atât de mare încât se creează un efect de seră înăuntru, iar vânzătorii reușesc cu greu să facă față aerului sufocant.

„Nici nu știu cum să le mai protejez, le întorc de pe o parte pe alta, le acopăr, le stropesc. Este imposibil să nu se strice”, a declarat un alt comerciant din Piața Tomis III.



Ce strategii adoptă comercianții?


Pentru ca pagubele să nu mai fie atât de mari, comercianții aleg să pună la vânzare mai puține produse în speranța că oamenii vor veni să cumpere. Însă o altă problemă este legată de faptul că cei mai mulți dintre clienți nu mai ies din case pe aceste temperaturi. Astfel, vânzătorii rămân și cu legumele și fructele stricate, iar cele care nu se strică nu sunt vândute.



O altă strategie pe care o mai adoptă aceștia este mutatul „cortului”. Comercianții preferă pur și simplu să își ia produsele, cu tot cu cortul care le protejează, și să se mute în locuri mai cu umbră, astfel încât cantitatea legumelor stricate să fie mai mică.

„Lumea nu mai iese la prânz din case, iar noi rămânem cu fructele și legumele în soare. Este greu pentru că pierdem foarte mult. Zilele astea am aruncat baxuri la greu. De exemplu, roșiile se coc foarte repede și pocnesc, iar pepenii încep să miroasă urât dacă stau prea mult în soare. Colegii mei își mută corturile pe unde se mai poate, pe unde mai este umbră, ne descurcăm cum putem în perioada asta, dar oricum pierdem mulți bani”, a declarat Marcel M., comerciant într-o piață din Constanța.



În concluzie, valul de caniculă afectează grav comercianții din piețele constănțene, aducând pierderi semnificative și dificultăți majore în menținerea prospețimii produselor. Chiar dacă aceștia adoptă diverse strategii pentru a combate căldura, cum ar fi reducerea cantității de produse expuse și mutarea în locuri mai umbroase, provocările rămân considerabile.



Comentează știrea

Ig
22 iulie

Dar sa reduceti prețul nu ati incercat?

Pagina a fost generata in 0.4128 secunde