Agenţii economici constănţeni amendaţi cu 455.000 lei de Inspectoratul de Muncă

406
Agenţii economici constănţeni amendaţi cu 455.000 lei de Inspectoratul de Muncă - x-amenzi-1712659799.jpg

Articole de la același autor

Luna trecută, reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Constanța au continuat activităţile de verificare și control la agenţii economici din judeţul nostru. Astfel, echipele de inspector din cadrul serviciului Control relații de muncă au efectuat 307 controale în urma cărora au sancționat contravențional 38 de angajatori la care au aplicat 54 sancțiuni contravenționale. Potrivit şefului ITM, Marian Becheanu, din cele 54 sancțiuni contravenționale aplicate, 34 au fost sancțiuni contravenționale cu amendă în valoare de 317.500 lei, respectiv 20 sancțiuni contravenționale cu avertisment. De asemenea, cu ocazia controalelor efectuate au fost identificați trei angajatori care foloseau muncă nedeclarată şi la care au fost depistate trei persoane fără forme legale de angajare sau pentru care contractele individuale de muncă nu au fost transmise în Revisal. Din acest motiv s-au aplicat sancțiuni contraventionale cu amendă, în valoare de 60.000 lei.

Cele mai frecvente neconformități constatate: nu s-au încheiat contracte individuale de muncă în forma scrisă; contracte care nu s-au înregistrat și transmis în registrul general de evidență a salariaților anterior începerii activității; lipsa evidenței orelor lucrate de către salariați și nerespectarea, cu mai mult de 30 de zile, a datei de plată a drepturilor salariale. Pentru neconformitățile depistate, inspectorii de muncă au dispus 171 măsuri obligatorii de remediere cu termene scadente de realizare.

În domeniul securității și sănătății în muncă, au fost efectuate 173 controale, în urma cărora s-au constatat 45 neconformități, pentru care s-au dispus măsuri obligatorii, cu termene scadente de remediere. La final, s-au aplicat 45 sancțiuni contravenționale, dintre care 11 sancțiuni contravenționale cu avertisment și 34 sancțiuni contravenționale cu amendă contravențională în valoare totală de 137.500 lei. De data aceasta, cele mai frecvente deficienţe constatate au fost: instruirea necorespunzătoare sau incompletă a lucrătorilor în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă; neacordarea echipamentului individual corespunzător de protecţie lucrătorilor, ținând seama de riscurile la care aceștia sunt expuși, în funcție de domeniul de activitate.

În aceeași perioadă, au fost înregistrate 152 sesizări ale cetățenilor, referitoare la neplata drepturilor salariale, netransmiterea în REVISAL a contractelor individuale de muncă, neplata orelor suplimentare, neplata sporurilor, nerespectarea timpului de lucru și de odihnă etc.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4989 secunde