Amenzi usturătoare, aplicate de către inspectorii în muncă

237
Amenzi usturătoare, aplicate de către inspectorii în muncă - itm-1710665513.jpeg

Articole de la același autor

Inspectoratele teritoriale de muncă au desfășurat, în perioada 05.03.2024 – 09.03.2024, „Campania națională pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale privind cerinţele minime de securitate şi sănătate în muncă” în domeniul „Demontarea (dezasamblarea) maşinilor şi echipamentelor scoase din uz pentru recuperarea materialelor”.

Această acţiune este motivată de riscurile deosebite pe care le presupune activitatea de demontare/dezasamblare a maşinilor şi echipamentelor scoase din uz pentru recuperarea materialelor. Lucrătorii se confruntă, de cele mai multe ori, cu un mediu de muncă neprielnic, condiţii de muncă dificile, cu factori de risc de accidentare care uneori pot avea consecinţe ireversibile.

În cadrul controalelor realizate la nivelul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Constanța, din punct de vedere al relațiilor de muncă au fost verificați 13 angajatori. Din punct de vedere al securității și sănătății în muncă, au fost verificați 11 angajatori cu 80 de lucrători.

Au fost sancționați 4 angajatori, la care s-au aplicat 4 sancțiuni contravenționale. Este vorba despre o amendă contravențională în valoare de 7.000 lei și 3 sancțiuni contravenționale cu avertisment. Pentru deficiențele constatate s-au dispus măsuri obligatorii, cu termene scadente pentru remediere. În urma controalelor desfăşurate de către inspectorii de specialitate din cadrul serviciului securitate și sănătate în muncă, s-au constatat o serie de neconformităţi. În primul rând, inspectorii au constatat că nu se efectuează informarea lucrătorilor asupra riscurilor de la locurile de muncă. De asemenea, nu se acordă echipamente individuale de protecţie corespunzătoare riscurilor de accidentare și îmbolnăvire profesională. Echipamentele de muncă nu sunt dotate cu dispozitive de protecţie, iar sistemele de comandă ale acestor echipamente nu sunt marcate corespunzător.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5604 secunde