Alertă medicală în Brașov: alţi 11 copii au ajuns de urgență la spital cu tuse convulsivă

247
Alertă medicală în Brașov: alţi 11 copii au ajuns de urgență la spital cu tuse convulsivă - fetitacaretusesteacasa-1717580122.jpg

Articole de la același autor

Autorităţile din judeţul Braşov raportează că 12 noi cazuri de tuse convulzivă au fost înregistrate în ultima perioadă în judeţ. Dintre pacienţi, doar unul este adult, ceilalţi fiind copii cu vârste mai mici de opt ani. Direcţia de Sănătate Public (DSP) Braşov atrage din nou atenţia asupra importanţei vaccinării împotriva acestei boli, vaccinul făcând parte din schema gratuită.


”Vă informăm asupra apariţiei a 12 cazuri noi de tuse convulsivă (pertussis) în judeţul Braşov, la sugari şi copii cu vârste cuprinse între 1 lună şi 8 ani, precum şi la un adult în vârstă de 30 de ani. Majoritatea celor diagnosticaţi cu tuse convulsivă sunt nevaccinaţi şi a fost necesară internarea acestora în spital. Tusea convulsivă este o boală infecţioasă bacteriană acută, foarte contagioasă, cauzată de Bordetella pertussis, şi poate să provoace complicaţii severe, uneori fatale pentru sugari şi copii de vârste mici, în special în cazul celor care nu au fost vaccinaţi”, transmite, miercuri, DSP Braşov.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4478 secunde