Anul acesta, se anunță creșteri ale alocațiilor pentru copii

121
Anul acesta, se anunță creșteri ale alocațiilor pentru copii - alocatii-1704192297.png

Articole de la același autor

Anul 2024 aduce schimbări importante pentru angajați și firme. Bonurile de masă se taxează suplimentar cu încă 10% pe lângă impozitul pe venit, persoanele fizice autorizate nu mai pot dona cei 3,5% ONG-urilor, iar salariul minim bate pasul pe loc la început de an. De asemenea, alocațiile pentru copii cresc și ele.

Până acum, tichetele de masă erau supuse doar impozitului pe venit. Cu alte cuvinte, angajatul va primi mai puțini bani. Totodată, valoarea tichetelor de masă crește de la 35 de lei la 40 de lei. Majorarea însă, nu este, obligatorie pentru angajatori. Suma de 40 de lei reprezintă plafonul maxim care poate fi acordat. Contribuția la Pilonul II de pensii crește și ea, cu 1 punct procentual la 4,75%. O altă schimbare constă în faptul că persoanele fizice autorizate nu mai pot redirecționa 3,5% din impozitul pe venit pentru ONG-uri. Pe lista reducerilor se mai numără și valoarea sumei pe care angajatorii o pot oferi angajaților pentru a-și cumpăra abonamente la sala de fitness. Este vorba de o reducere de la 400 euro la 100 de euro pe an.

O mare parte dintre cei aproape 1,3 milioane de angajați din România vor primi salarii cu 5% mai mari anul acesta. Profesorii, pe de altă parte, vor avea parte de majorări salariale semnificative, de aproape 20%. Creșterile vor fi în etape: în ianuarie și iunie. Majorări vor fi și la alocațiile copiilor. Cea pentru copiii de până la 2 ani, de exemplu, crește cu 88 de lei, la aproape 720 de lei. Pentru persoanele până în 18 ani, alocația crește cu 36 de lei până la 292 de lei. În prezent, alocația este de 631 de lei pentru un copil de până în doi ani sau cu handicap și 256 pentru cei de până la 18 ani. Creșterile reprezintă, de fapt, indexarea cu rata inflației care în acest an a variat între 5 și 10 procente. Și pensionarii vor primi mai mulți bani din ianuarie. Punctul de pensie crește la 13,8% de azi. De la 1 septembrie, pensionarii vor mai avea parte de o mărire după recalcularea pensiilor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3661 secunde