Aproape 1.500 de decizii emise, în anul 2023, pentru dispozitivele medicale

195
Aproape 1.500 de decizii emise, în anul 2023, pentru dispozitivele medicale - x-dispozitive-1681130320.jpg

Articole de la același autor

Dispozitivele medicale destinate recuperării unor deficienţe organice sau funcţionale se acordă, lunar, persoanelor asigurate, pentru o perioadă determinată ori nedeterminată, în baza unei prescripţii medicale sub forma unei recomandări medicale tipizate. Aceasta este eliberată de medicul de specialitate aflat în relaţie contractuală cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS), direct sau prin reprezentantul legal, în urma unei consultaţii raportate la casa de asigurări de sănătate.

De la începutul anului și până la 31 martie, CJAS a emis un număr de 1.474 de decizii pentru dispozitive medicale. Cele mai multe dosare au fost aprobate pentru incontinenţă urinară (252 decizii), urmate de dispozitive pentru protezare stomii (228 decizii), 72 decizii fiind emise pentru echipamente de oxigenoterapie.

Potrivit purtătorului de cuvânt al instituţiei, Aura Drăgoi, aprobarea solicitărilor se realizează în conformitate cu criteriile de prioritate prevăzute în H.G 696/2021 privind pachetele de servicii medicale, iar ca nivel de urgență sunt aprobate cererile care privesc aparatele de oxigen, dispozitivele de protezare stomii, incontinență urinară, cele necesare copiilor cu certificate de încadrare într-un grad de handicap, copiilor, precum și dispozitivele pentru persoanele adulte cu handicap. „Cu cât numărul solicitărilor pentru aceste dispozitive este mai mare, cu atât numărul de dispozitive medicale, care pot fi puse pe lista de așteptare, crește. În luna martie, au fost trecute pe lista de așteptare zece dosare. Suma totală decontată până la 31 martie pentru dispozitive medicale este de 1.975.847 lei”, ne-a declarat aceasta.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.4624 secunde