Avertisment sumbru în plină criză: DISPAR medicamentele ieftine din România în 2023

482
1
Avertisment sumbru în plină criză: DISPAR medicamentele ieftine din România în 2023 - medic-1675180022.jpg
Producătorii de medicamente din România trag un semnal de alarmă. Aceștia avertizează că vor dispărea mai multe medicamente ieftine din farmacii în următoarea perioadă dacă se va mări taxa clawback, potrivit RealitateaPatronatul Producătorilor Industriali de Medicamente din România a anunțat marți că revizuirea în sus a taxei claw-back ca urmare a solicitărilor Comisiei Europene reprezintă o reală tragedie pentru pacienţii romani şi un risc major pentru viitorul industriei farmaceutice din România.

Aceștia cer măsuri concrete din partea Guvernului și a ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, pentru că, în cazul creşterii acestei taxe pe cifra de afaceri pentru producătorii de medicamente, tot mai multe medicamente ieftine, făcute în România, nu se mai găsesc și nu se vor mai găsi în farmacii, pentru că nu mai sunt rentabile pentru producători, ele sunt exportate.


Semnalul de alarmă vine în plină criză declanșată de anul trecut de epidemia de gripă și interzicerea de la export a mai multor medicamente, pentu care s-a primit undă verde de la Bruxelles: antibiotice precum amoxicilină, azitromicină, sau penicilina V, și antitermicele pentru copii sub formă de sirop care conțin ibuprofen și paracetamol.


Comentează știrea

gica
1 februarie
si in anii trecuti au disparut mii de medicamente

au disparut in anii trecuti mii de medicamente ieftine si acum urmeaza altele; nebunie curata; parca am fi condusi de 30 de ani de niste babuini dementi nu de oameni normali la cap

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.417 secunde