Banchetul din clasa a IV-a naște certuri. "La final de liceu ce mai facem?"

6338
8
Banchetul din clasa a IV-a naște certuri.

Articole de la același autor

Fiecare moment semnificativ din viața noastră trebuie celebrat, indiferent de vârstă. Fiecare zi de naștere, nuntă, botez, chiar și încheierea unui ciclu școlar. Acum este perioada în care atât elevii, cât și studenții mai au foarte puțin până când vor încheia orele și cursurile pe anul acesta și, tot în această perioadă, sunt organizate și banchetele lor.

De câțiva ani, elevii claselor a IV-a sărbătoresc cu entuziasm încheierea ciclului primar printr-un eveniment special: banchetul de absolvire. Acest moment nu doar că marchează sfârșitul unui capitol important din viața lor educațională, ci și începutul unei noi etape pline de provocări și oportunități în ciclul gimnazial.

Organizarea unui banchet implică, desigur, și anumite costuri care cad în sarcina părinților. Aceste cheltuieli pot varia în funcție de amploarea și complexitatea evenimentului. Părinții sunt adesea solicitați să contribuie financiar pentru acoperirea costurilor legate de locație, catering, decorațiuni și activități. Sumele pot varia, dar este important ca acestea să fie stabilite de comun acord de la bun început, astfel încât să fie accesibile pentru toată lumea.

„300 de lei doar pe o rochie”



Pentru un astfel de eveniment festiv, părinții pot alege să investească în ținute speciale pentru copii, de la rochițe elegante la costume. Aceste achiziții adaugă un plus de strălucire evenimentului, dar și bugetului total.

„Croitoreasa ne-a cerut 300 de lei doar pentru rochie, mi se pare destul de mult pentru un copil de clasa a IV-a. Să nu mai spun că pentru banchet mai trebuie să scot peste 200 de lei din buzunar pentru că îl vom organiza la un restaurant. La final de liceu ce mai facem?”, a relatat Maria A., constănțeancă.

În unele cazuri, părinții pot opta să ofere mici cadouri sau suveniruri care să amintească de acest moment special. Acestea pot include diplome, medalii sau alte obiecte simbolice.

Primul și cel mai important detaliu este legat de locația unde va avea loc evenimentul micilor absolvenți. Aici, depinde în totalitate de preferințe. De exemplu, unii părinți aleg să organizeze un eveniment pe plajă, alții aleg restaurantele.

„Noi am decis să le organizăm copiilor ceva pe plajă. Am considerat că este mult mai frumos și special așa, dar, bineînțeles, a fost o alegere și de buget. Am cheltuit suma de 200 de lei pentru locație, dar și mâncare și cadouri pentru doamna învățătoare”, a declarat Mirela C., mama unui proaspăt absolvent de ciclu primar.

Cei care aleg să sărbătorească la restaurant pot plăti mai mult, totul depinde de locația aleasă, de meniu, iar dacă vă doriți un DJ, prețul mai crește puțin.

„Am organizat banchetul celor mici la un restaurant din Km 4-5, avem și DJ și avem și mâncare bună, sucuri. Am cheltuit aproape 350 de lei cu totul, plus cadouri pentru ei. O cheltuială în plus a fost rochia pe care fata mea a vrut să o aibă neapărat”, a declarat Andreea O., mama unei eleve.



Conflicte între părinți


Există, de asemenea, și situații mai puțin plăcute în momentul în care îți dorești să organizezi un eveniment cu mai multe persoane. Nu toți gândesc la fel, părerile sunt diferite și se pot isca mici conflicte. Fie din cauza locației, fie din cauza costurilor prea mari, fie din cauza cadourilor pentru profesor.

„Sunt totuși clasa a IV-a, o petrecere restrânsă este mai mult decât suficientă. Nu cred că este nevoie să ne etalăm la nu știu ce restaurant din Constanța. Nu vreți să știți ce e pe grupul de părinți, fel și fel de idei, normal că ne certăm”, a declarat un constănțean.

„Fiecare oferă cât poate, doar că te poți simți marginalizat și neîndreptățit în momentul în care vezi costurile pe care ți le impun unii părinți. Te vei conforma pentru că nu ai altă variantă uneori”, a adăugat o altă mamă a unui elev.

În concluzie, costurile asociate organizării unui banchet de absolvire pentru elevii claselor a IV-a pot varia semnificativ în funcție de preferințele și posibilitățile fiecărei familii. Este esențial ca părinții să colaboreze și să comunice deschis pentru a stabili un buget accesibil pentru toți, evitând astfel conflictele și asigurându-se că toți copiii se bucură de această ocazie specială. În final, bucuria și satisfacția micilor absolvenți ar trebui să fie în centrul atenției, iar cheltuielile să reflecte echilibrul între a crea amintiri frumoase și a rămâne în limite financiare rezonabile.



Comentează știrea

Shark
8 iunie

O cretinitate nascocita de niște tembeli la care toată lumea adera în spiritul de turma. Sigur copiii de clasa a patra știu sa petreacă..... Bani aruncați pe fereastră ca multi alții......

"părinții să colaboreze și să comunice deschis pentru a stabili un buget accesibil pentru toți"
8 iunie

Invatamat pe bani ! De ce e obligatoriu banul consistent la sfarsit de eveniment ? Sint ipostaze si ipostaze, chiar si pe oras ! Se plingeau de decont naveta ceva editii, etc. E obiceiul asta la noi, sa multumesti prin ban ca asta e aprecierea buna si nota ! In clasa, in scoala organizat, un suc, o prajitura, o felicitare sau chiar in aer liber ca nu trebuie super locatie si se poate si gratuit. 50lei/elev e super buget ! Si 10lei e tot cu decent ! E plin de evenimente de scoala daca e de apreciere prin ban [ inceput-sfarsit perioada : an, semestru, zile speciale , etc - etc ] Nu sustin ca "nimic", dar sint variante si nu cu "super-buget" sa fie dezastru financiar pt. unii parinti plus tot felul de calificative ! E poate mentalul "unora" sau vrei sa exprimi bogatia pecuniara, etc ! [ sau ca sint fonduri generoase la unii si fara cu intentie ... pai organizezi evenimentul : zi de nastere, etc si inviti clasa, cunoscutii, adica si pe ban alternative fara sa fie "obligatie financiara" pt. altii. Pe ciclul primar, poate inca se pastreaza bine cu ploconul si cit mai generos ! ... pe nivel mai ridicat de educatie "banul" are viziune mai clara [ " pe unii ii scarbeste doar cu sens pur financiar ! sau mai multi vad altfel aspectele " ] Era si vorba ca sint diferite tipologii de dascali, " voi abia aveti pt. voi si cumparati de cadou ... aur 24k ! " ... altii fara 24k, inca 1an sa stringi fonduri, etc !

alternativa
8 iunie

Bugetul de educatie nu-i chiar de colo. O gustare deja e in programa, diploma cu sau fara "carte" si bursa de 7-8 pt. multi. Prin minister la sfarsit de ciclu organizat : 1suc, o prajitura, o muzica, un cadou decent pt. dascal si e super decent, de bun gust si poate multumitor pt. multi. Mai vrei si particular un eveniment, e alta discutie, dar ofera si Statul Roman ca de aia ii zice "gratuit". E cumva sensul de premiu, de apreciere, ca organizatorul adica ministerul. Nu e noutate varianta, de ex. pe armata obligatorie Statul [ dupa juramant, la popota si era destul de consistent ] Adica sint alternative, doar aia de vot ... ca de aia si votul pe incredere, pricepere ... sau ca e bine asa, ne convine, etc.

" toti intr-un fel "
8 iunie

Aici doar centralizat se poate cel mai " acceptabil ", ceva similar cu legea ca e pt. toti regula. Tot timpul pe organizare mereu ceva discutii, mai ales pe evenimente scolare ! Nu e altfel, nici hat vreme cind aveam cravata cu tricolor ! Aici, alternativa cea mai buna e prin implicarea ministerului cu aprecierea de sfarsit si putin particularizata ! " E pentru toti, gratuit ... fara discriminare ! " asta ar trebui sa ai in vedere pe dezideratul educational ... chiar si pe la noi pe scoli private, prin cost "de scolarizare" [ fara costuri adittionale de eveniment ] ai inclus si evenimentul si ceva "uniformizare" [ meniu, tinuta ]. Cu uniformizarea mai ales pe tinuta, la mine e putina compatibilitate si prin prisma de cravata, dar altele ... Modelul precizat era de concept si nu forma [ public, privat ]. Pe RO unde majoritatea [ si chiar daca ar fi fost "minoritar" ] e pe invatamint de stat ar trebui mai multa adaptare a formei, inclusiv cu evenimentul de sfarsit de ciclu sustinut de Stat !

Grija autoritatilor locale
8 iunie

Scoala, copiii nu tin doar de nivelul central, aia de la Minister si doar aia, Pe comunitate, oras cu buget mai generos, vezi cit poti 1-3-5 scoli, ca nu toti parintii chiar posibilitati normale ! Vezi acolo de eveniment ca pe cetatenii comunitatii te bazezi, poate firme private o acadea, minge, etc. ... fiecare cum poate ! Asta inseamna si o comunitate bine inchegata, care-i pasa, cu principii bune ! E si statul la nivel central dar si pe plan local inclusiv cu implicare privata [ societate de piata, unii se pricep si pe finante ]. Altfel, tot timpul doar parintele [ asta mereu ], pe extrem cu "banul asta" o sa fie ceva tip "oras-preferential doar dupa cascaval" ! Tot pe ideea de cascaval, ar trebui interzis accesul copiilor cu parinti fara un cont substantial ! Sa poate sa contribuie bine la eveniment ! Doar asa buna armonie de ... doar definitia de precizat la organizatori !

" interzis accesul copiilor cu parinti fara un cont substantial "
8 iunie

Reformulat, ca in perioada sclavagista sau pe comparatie ii tinem sa aratam " CUM NU ". Adica ii selectam si bine aranjam, cascaval la cascaval si " ca aia sint sa vada Cascavalul CUM NU ". E si azi si modelul " de deget " cu tot felul de ipostaze !

" grupul de parinti online si buna planificare "
8 iunie

si aici, trebuie asa "din zi in zi ?" si orice "dramuit in sens farmaceutic". E bine sa ai in vedere toate, dar cred ca se exagereaza de multe ori si se schimba sensul scolii in altceva.[ poate competitie cu scopuri meschine, "faima" din asta de cascaval sau orice altceva ce nu isi are rostul pe educatie si copil ca beneficiar major ] E buna si implicarea pina la limita in care devine super nociva, super controlata si denatureaza profund ! Era sedinta cu parintii, mai mult decit suficient pe interactiune, chiar si azi ! Majoritatea poate un loc de munca, mai sint si alte responsabilitati pe familie [ bunici, alte rude, etc ] Si aici un principiu simplu, " Tot ce e in exces de multe ori devine nociv ! "

Buceac
9 iunie

Analfabetismul părinților își spune cuvântul. La clasa a 4 a să faci așa ceva ? Totul arată cât de jos au coborât pe scara umană niște părinți câte nu au după ce bea apă, dar se fălesc ca și cum au niște averi imense și nu contează banul... Mie silă de asemenea oameni....

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0658 secunde