Carmen Răducu: „România se află într-un amplu proces de reformă a sistemului de asistență socială”

385

Articole de la același autor

Un nou Centru de Zi pentru Persoane Adulte cu Dizabilități a fost inaugurat miercuri, 24 mai, de către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Constanța, în comuna Chirnogeni. Centrul dispune de o capacitate de cel puțin 30 de locuri și este destinat beneficiarilor din cadrul Locuințelor Protejate, dar și persoanelor din comunitate. De asemenea, au fost construite patru Locuințe Protejate, cu o capacitate de 10 locuri fiecare.





În cadrul acestor locuințe protejate, reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului își propun să ofere servicii sociale specializate persoanelor adulte cu handicap. Serviciile de care vor beneficia nu vor viza doar găzduire și o masă caldă. Aceștia vor putea participa la activităţi care să le asigure valorificarea potențialului recuperativ și dezvoltarea pe cât posibil a deprinderilor de viață într-un mediu securizat și suportiv.



Locuințele Protejate și Centrul de Zi vor asigura la nivelul comunităţii Chirnogeni și al localităților vecine aplicarea politicilor și strategiilor de asistenţă socială pentru persoanele adulte cu handicap. Obiectivul principal este creșterea șanselor de recuperare și integrare a acestor persoane în comunitate. De asemenea, se va urmări prevenirea situaţiilor de risc din punct de vedere al marginalizării sociale.



În cadrul evenimentului, directorul general al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța, Carmen Răducu, a pus accent pe eforturile constante făcute de stat pentru reforma sistemului de asistență socială. „România se află într-un amplu proces de reformă a sistemului de asistență socială, prin care și-a asumat obligația de a lua toate măsurile necesare pentru a garanta integrarea în comunitate a tuturor persoanelor cu dizabilități, inclusiv a celor care trăiesc pe termen lung în instituții rezidențiale, asigurând locuri de reședință în servicii alternative de tip familial, precum și acces la o gamă largă de servicii de sprijin la domiciliu, servicii în comunitate, inclusiv asistența personală necesară. În acest sens, au fost accesate fonduri guvernamentale prin intermediul Programelor de Interes Național, completate cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Constanța”, a declarat directorul DGASPC, Carmen Răducu.



Locuințele Protejate și Centrul de Zi pentru Persoane Adulte cu Dizabilități din localitatea Chirnogeni, comuna Chirnogeni, fac parte din Proiectul de Interes Național „Reducerea Capacității Centrului de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Techirghiol Corp B – O Șansă Pentru Fiecare”. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5874 secunde