Cine poate beneficia de serviciile unui asistent personal profesionist?

368
Cine poate beneficia de serviciile unui asistent personal profesionist? - dgaspc-anunt-1680807582.jpg

Articole de la același autor

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța anunță că, potrivit Statutului asistentului personal profesionist pentru persoanele cu handicap aprobat prin H.G. nr. 548/2017, pot beneficia de asistent personal profesionist persoanele adulte cu handicap grav (gradul I - deficienţă gravă) sau accentuat (gradul II - deficiență accentuată) pe baza nevoilor individuale ale acestora, în condițiile Legii nr. 448/2006.

Acordarea de îngrijire şi protecţie a adultului cu handicap grav sau accentuat prin asistentul personal profesionist este un serviciu social acordat pentru prevenirea instituţionalizării, respectiv în vederea dezinstituţionalizării.

Pentru a beneficia de îngrijirea și protecția asistentul personal profesionist, adultul cu handicap grav sau accentuat ori reprezentantul său legal trebuie să adreseze o cerere către serviciul public de asistență socială din subordinea autorității administrației publice locale în a cărei rază este domiciliat sau rezdent, către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului județeană sau către un furnizor public/privat de servicii sociale, acreditat conform legii.

Dacă adultul cu handicap grav sau accentuat este beneficiar al serviciilor în cadrul unui centru rezidențial, acesta, fie personal, fie prin reprezentantul său legal, va putea depune cererea la conducerea instituției respective. Legea instituie posibilitatea ca direcțiile generale de asistență socială și protecția copilului să poată acorda un asistent și din oficiu.

Cererea trimisă Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului trebuie să conțină numărul de persoane adulte cu handicap pentru care solicitantul consideră că poate asigura în același timp toate condițiile. De asemenea, în cuprinsul cererii mai trebuie să fie menționate disponibilitatea de a îngriji persoanele respective și motivul pentru care dorește să devină asistent personal profesionist.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.6824 secunde