Iată ce categorii de persoane pot beneficia de serviciile unui asistent personal profesionist

142
Iată ce categorii de persoane pot beneficia de serviciile unui asistent personal profesionist - asistenti-1677005285.jpg

Articole de la același autor

În prezent, pot beneficia de asistent personal profesionist persoanele adulte cu handicap grav (gradul I - deficienţă gravă) sau accentuat (gradul II - deficienţă accentuată). Potrivit reprezentanţilor Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC), pentru a beneficia de îngrijire şi protecţie la asistentul personal profesionist, adultul cu handicap grav sau accentuat ori reprezentantul legal al acestuia adresează o cerere către DGASPC. În situaţia în care adultul cu handicap grav sau accentuat este beneficiar al serviciilor într-un centru rezidenţial pentru persoane cu handicap, acesta, personal sau prin reprezentant legal, poate depune cererea la conducerea instituţiei respective.

Este important de reţinut că legea instituie posibilitatea ca Direcţiille generale de asistenţă socială şi protecţia copilului să poată acorda asistent personal profesionist pentru o persoană adultă cu handicap grav sau accentuat şi din oficiu. Persoana care doreşte să devină asistent personal profesionist trebuie să facă o cerere de atestare către DGASPC Constanţa. În cuprinsul cererii este necesar să se menţioneze numărul de persoane adulte cu handicap grav sau accentuat pentru care solicitantul consideră că poate asigura simultan condiţii optime, disponibilitatea de a îngriji persoane adulte cu handicap infectate HIV sau bolnave SIDA, precum şi motivaţia pentru care doreşte să devină asistent personal profesionist. Relaţii suplimentare pot fi furnizate la numărul de telefon 0241/480.870, la Serviciul de evaluare complexă a persoanelor adulte cu handicap din cadrul DGASPC Constanţa. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6394 secunde