Circa 20.000 de carduri de sănătate neridicate, la CJAS Constanţa

350
Circa 20.000 de carduri de sănătate neridicate, la CJAS Constanţa - carduri2-1647545474.jpg

Articole de la același autor

La ora actuală, cardul național de sănătate este instrumentul cu care se validează serviciile medicale acordate tuturor asiguraților. Potrivit legislației în vigoare, serviciile medicale se acordă asiguraților în baza cardului de național de sănătate pentru asigurații care figurează în Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate (PIAS). Cu toate acestea, în prezent, la sediul Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Constanța, se află aproximativ 20.000 de carduri naționale returnate de Poșta Română, pentru că asigurații nu au fost găsiți la domiciliu pentru a le înmâna factorii poștali.

„Persoanele care figurează cu card emis, dar care nu-l au în posesie, pot verifica pe site-ul nostru dacă acesta a fost returnat de Poșta Română accesând acest link http://cas.cnas.ro/casct/page/carduri-returnate-de-posta-romana-la-cas-constanta.html. De regulă, aceste carduri aparțin persoanelor care au fost plecate din țară când au fost emise, persoanelor care n-au avut nevoie de servicii medicale și nu s-au interesat dacă au sau nu card emis”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al CJAS, Aura Drăgoi.

Ea a precizat că pentru persoanele care împlinesc vârsta de 18 ani și/sau cele care dobândesc calitatea de asigurat, cardurile naționale se tipăresc (emit) din oficiu, prin extrageri periodice din registrul naţional de evidenţă al asiguraţilor. În concluzie, acești asigurați nu trebuie să facă nicio solicitare de emitere card. În cazul acestora se aplică prevederea potrivit căreia beneficiază de servicii medicale decontate în baza informației rezultată prin accesarea Platformei Informatice a Asigurărilor de Sănătate (PIAS) de către furnizori. Actele normative nu prevăd un termen de emitere a cardului național față de data împlinirii vârstei de 18 ani și/sau cea a înregistrării în sistemul de asigurări sociale de sănătate.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5717 secunde