Clipe de groază pentru un pacient în Spitalul Județean. "Am fost bătut, legat de pat și înjurat". Reacția medicului: "Era agresiv"

11369
32

Articole de la același autor

Un pacient internat la Spitalul Clinic Județean de Urgență "Sfântul Apostol Andrei" susține că a fost bătut și maltratat de un agent de pază, din cadrul spitalului, la ordinul unui medic, pentru simplul fapt că a refuzat tratamentul.

Paul G. este internat la Spitalul Județean cu o pancreatită, potrivit medicilor care îl îngrijesc. Pacientul susține că medicul care era de gardă, marți seara, 9 august, dr. Murat Sevghin, este autorul moral al unui atac asupra lui, al unor "acte violente de neima-ginat". Potrivit pacientului, acesta a trecut prin scene de groază pentru că a refuzat să ia niște pastile. Bolnavul susține că a fost legat de pat și că agentul de pază de la spital, care a fost chemat de medicul de gardă, l-a bătut și înjurat. Paul G. a pus mai multe poze pe un site de socializare, în care apare cu multiple vânătăi la cap și pe brațe, iar picioarele îi sunt legate de pat.

"Cam așa pățești în Spitalul Județean din Constanța, dacă refuzi justificat să iei un medicament: ești înjurat, bătut și legat de pat. Așa am pățit eu", scrie bărbatul lângă pozele demonstrative.

Acesta este protocolul, potrivit medicilor din Spitalul Județean sau cel puțin asta au declarat când au fost contactați. Dr. Murat Sevghin, medicul de gardă din acea seara, a declarat:

"Marți seara eram de gardă când asistenta m-a anunțat că pacientul respectiv este agresiv, se lovea singur, se automutila. A fost consultat de medicul psihiatru și i s-a prescris un tratament, pentru a se calma, pe care nu a vrut să îl ia. A făcut un episod afectiv pe fond organic. Nu înceta să se lovească cu capul de marginea metalică a patului".

"Nu l-a bătut nimeni. Este exclus!"

După spusele medicului internist, agentul de pază nu l-a bătut pe pacient, ci doar a încercat să îl imobilizeze, iar în acest proces s-ar fi produs rănile de pe brațele acestuia, pe care, ulterior, pacientul le-a fotografiat și le-a făcut publice.

"Avem și martori, pentru că pacientul a ridicat tot spitalul în picioare, din cauza țipetelor, a urletelor. Eu am procedat conform protocolului, nu puteam să-l las să se izbească cu capul de pereți și de pat, pentru că vânătăile pe care le are la cap, de la asta sunt.

Într-adevăr, l-am chemat pe agentul de la pază ca să îl stăpânească și la indicația mea, l-a legat de pat, apoi i s-a administrat jumătate de fiolă de diazepam, pentru a se liniști, așa cum este protocolul. De bătut, agentul de pază nu l-a bătut așa cum afirmă el, este exclus. Eventual, în timp ce încerca să îl imobilizeze, poate l-a bruscat puțin, pentru că era extrem de agitat", mai spune dr. Murat Sevghin. 

Comentează știrea

32 comentarii. Pagina 1 din 4. Click pe pagina dorită : 1 2 ...4 
Aqua
11 august 2016
e plin spitalul de nebuni

Vai, ce titlu-"clipe cumplite"!!! E vorba despre bolnavi psihic care au si alte boli si ajung in Spitalul Judetean. Sunt recalcitranti si agresivi, se automutileaza si apoi de duc la redactii dandu-se drept victime! Daca se arunca pe geam sau lovea un coleg de salon, tot medicul era de vina,nu? De ce sa il mutileze personalul medical si sa il bata , etc...? Zau, sunteti penibili-pentru un subiect nou , aruncati cu noroi in oameni care isi fac meseria si actioneaza spre binele pacientului.

subiect
11 august 2016
bautura + grasimi=pancreatita

Toti betivii imbuibati se dau victime!cine a vrut sa il forteze sa ia pastila? ? ? Medicul nu baga pe gat pastile pacientilor! Un dement masochist !

impartialul
12 august 2016
impartial

vedeti cauzele principale ale pancreatitei.orice alcoolic care face scandal si posteaza mizerii pe fb ajunge in ziar, frumos, dupa aia va intrebati de ce va pleaca medicii din tara...pentru ca cine tipa mai tare si face circ are dreptate. ps. a se vedea si cazul femeii care a refuzat legitimarea in zona unirii buc.

Mos Ion
12 august 2016
Rusine Cuget Liber !

Nici un om sanatos la cap nu va crede aceste aberatii ! Vali PAPATANASIU , dumneata chiar crezi ceea ce ai scris ?

un ziarist de doi bani
12 august 2016
....

degeaba nu te leaga nimeni, nici macar politia nu o face, de cate ori a fost cineva legat de pat? este normal ca un om nebun sa aiba vanatai, ei se lovesc singuri, au miscari necontrolate, ganditi ca este gratis...

pt Eu V
12 august 2016
raspuns

Bolnavii mental pot face si alte boli si tb tratati in alte sectii. V-ar conveni sa fiti internat si in cursul noptii sa fiti lovit de colegul de salon??!

paul g
12 august 2016
articole ziar

cred ca multe articole au continut fals, nu este scris de ziarist care trebuie sa respecte anumite reguli, ziarul trebuie sa fie util cititorilor si nu sa dea informatii eronate sau distractive!

Mirc
12 august 2016
Mdea. Am citit comentariile meschine ale unora și e clar că au fost scrise de bestiile implicate în acest caz abominabil , bestii care încearcă să se disculpe de atrocitatea pe care au făcut-o

Ceea ce s-a întîmplat acolo face parte din crimele împotriva populației care nu puteau fi imaginate în trecut și care azi sunt făcute de firme ale terorii cu borfași de stradă care au doua clase primare făcute la fără frecvență. Problema extrem de gravă este că firma de pază din acest spital (spital care ar trebui să se numească Bastilia), este o firmă de teroriști criminali cu legitimație care au ca unic scop favorizarea tîlhăriilor care se fac de personalul din Bastilia împotriva populației. Singura preocupare a cadrelor medicale e să-i îndrume pe oamenii care vin la spital către cabinetele lor particulare; în caz contrar îi tratează ca pe paria. Nu mai vorbesc de atrocitățile care se întîmplă la morga Bastiliei, atrocități despre care s-a mai scris și care depășesc orice putere de imaginație. Toți locuitorii țării plătesc la stat pt. a întreține aceste bestii din spitale. Deci, potăi ale satanei, voi nu faceți nimic moca, voi vă cîștigați pîinea din banii oamenilor!!! Pt. a preîntîmpina astfel de situații abominabile propun să se fixeze permanent o spînzurătoare în fața Bastiliei în care să fie montați din cînd în cînd astfel de blestemați care lovesc și instigă la lovirea pacienților. Părerea mea.

Cineva
12 august 2016
Nebun

Daca nebunul ducea lipsa de bautura a facut sevraj ,si nu mai stia de el.Cat despre ce cauta acolo ,esti internat sa te tratezi de afectiunea cea mai grava ,betia poate sa mai astepte

Medic
12 august 2016
!!!

L-am legat ca sa nu-l arunc pe fereastra ...

32 comentarii. Pagina 1 din 4. Click pe pagina dorită : 1 2 ...4 
Pagina a fost generata in 0.4427 secunde