Clipe de groază pentru un pacient în Spitalul Județean. "Am fost bătut, legat de pat și înjurat". Reacția medicului: "Era agresiv"

11389
32

Articole de la același autor

Un pacient internat la Spitalul Clinic Județean de Urgență "Sfântul Apostol Andrei" susține că a fost bătut și maltratat de un agent de pază, din cadrul spitalului, la ordinul unui medic, pentru simplul fapt că a refuzat tratamentul.

Paul G. este internat la Spitalul Județean cu o pancreatită, potrivit medicilor care îl îngrijesc. Pacientul susține că medicul care era de gardă, marți seara, 9 august, dr. Murat Sevghin, este autorul moral al unui atac asupra lui, al unor "acte violente de neima-ginat". Potrivit pacientului, acesta a trecut prin scene de groază pentru că a refuzat să ia niște pastile. Bolnavul susține că a fost legat de pat și că agentul de pază de la spital, care a fost chemat de medicul de gardă, l-a bătut și înjurat. Paul G. a pus mai multe poze pe un site de socializare, în care apare cu multiple vânătăi la cap și pe brațe, iar picioarele îi sunt legate de pat.

"Cam așa pățești în Spitalul Județean din Constanța, dacă refuzi justificat să iei un medicament: ești înjurat, bătut și legat de pat. Așa am pățit eu", scrie bărbatul lângă pozele demonstrative.

Acesta este protocolul, potrivit medicilor din Spitalul Județean sau cel puțin asta au declarat când au fost contactați. Dr. Murat Sevghin, medicul de gardă din acea seara, a declarat:

"Marți seara eram de gardă când asistenta m-a anunțat că pacientul respectiv este agresiv, se lovea singur, se automutila. A fost consultat de medicul psihiatru și i s-a prescris un tratament, pentru a se calma, pe care nu a vrut să îl ia. A făcut un episod afectiv pe fond organic. Nu înceta să se lovească cu capul de marginea metalică a patului".

"Nu l-a bătut nimeni. Este exclus!"

După spusele medicului internist, agentul de pază nu l-a bătut pe pacient, ci doar a încercat să îl imobilizeze, iar în acest proces s-ar fi produs rănile de pe brațele acestuia, pe care, ulterior, pacientul le-a fotografiat și le-a făcut publice.

"Avem și martori, pentru că pacientul a ridicat tot spitalul în picioare, din cauza țipetelor, a urletelor. Eu am procedat conform protocolului, nu puteam să-l las să se izbească cu capul de pereți și de pat, pentru că vânătăile pe care le are la cap, de la asta sunt.

Într-adevăr, l-am chemat pe agentul de la pază ca să îl stăpânească și la indicația mea, l-a legat de pat, apoi i s-a administrat jumătate de fiolă de diazepam, pentru a se liniști, așa cum este protocolul. De bătut, agentul de pază nu l-a bătut așa cum afirmă el, este exclus. Eventual, în timp ce încerca să îl imobilizeze, poate l-a bruscat puțin, pentru că era extrem de agitat", mai spune dr. Murat Sevghin. 

Comentează știrea

32 comentarii. Pagina 4 din 4. Click pe pagina dorită : 1 ...3 4 
Gabi
19 august 2016
Raspuns pentru pacientul care a reclamat

D-le Galbinasu mergi urgent la un psihiatru împreună cu familia ,sa va faceți bine cat se mai poate și nu mai faceți acuzații degeaba. Probabil aveți prea mult timp liber și nu aveți cu ce sa vi l ocupați. Mai bine citiți o carte . Și dacă va mai îmbolnăviți evitați Spitalul Județean Constanța dacă considerați ca aici sunt medici incompetenți. Tratați va uitându- va pe Google.

Gabi
19 august 2016
Raspuns pentru pacientul care a reclamat

Și apropo, dra dr. care v a tratat are o facultate ,plus ani de rezidențial, pe când tu ai doar un liceu (nr.4 )

32 comentarii. Pagina 4 din 4. Click pe pagina dorită : 1 ...3 4 
Pagina a fost generata in 1.0917 secunde