Conducerea Colegiului Medicilor Stomatologi ţine cu "dinţii" de fotoliu

1288

Articole de la același autor

În urmă cu fix două luni, medicii stomatologi din judeţul nostru au votat pentru schimbare. La momentul respectiv, din totalul celor 962 de alegători, la urne s-au prezentat 512 alegători, o cifră mare, comparativ cu anii trecuţi. Prin votul exprimat au avut în vedere implementarea unei noi strategii axate pe dezvoltarea stomatologiei la malul mării, în beneficiul pacienților și cu protejarea intereselor profesionale ale medicilor stomatologi, bineînţeles. Din păcate, nu s-au ales cu o nouă conducere, deşi au votat masiv, ci s-au ales doar cu o amânare a numirii unei alte structuri, formată din alţi membri, cu alte viziuni şi idei pentru următorul mandat.

Medicii stomatologi care şi-au exprimat votul la data de 11 noiembrie 2023 şi-au dorit să realizeze împreună un prim pas pe un nou drum al progresului. Echipele locale alese din întreaga ţară şi-au preluat demult mandatele și au demarat acțiunile asumate în campanie. Nu același lucru s-a întâmplat, însă, și la Constanţa, unde alegerile atipice, fără precedent în România, nu s-au finalizat cu alegerea noii conduceri, întrucât nu a fost posibilă întrunirea legală a biroului executiv nou ales la finele lunii noiembrie, situaţie în care mandatul vechiului birou executiv s-a prelungit până la validarea de către Comisia Electorală Centrală a componenţei biroului executiv nou ales. Până când - nu ştie nimeni! Toată lumea aşteaptă cu nerăbdare veşti, doar că acestea întârzie să apară. Medicii monitorizează zilnic site-ul Colegiului Medicilor Dentişti din Constanţa, dar fără succes.

Ultima postare cu privire la aceste alegeri a fost publicată la data de 24 noiembrie. Cu o aproximativ o lună mai târziu, pe 20 decembrie, apare postat un comunicat al Colegiului Medicilor Stomatologi din România, şi nicidecum unul din partea colegiului tomitan. În acesta este stipulat faptul că în cadrul ședinței Consiliului Național a fost analizată și situația alegerilor pentru BEX-urile din județele Constanța și Vâlcea, unde nu a fost finalizat procesul electoral. În acest sens, o nouă Comisie Electorală

Centrală a fost votată pentru soluționarea cu celeritate a situației.

De ce sunt amânate alegerile? Când va fi aleasă noua structură?

De atunci au mai trecut câteva săptămâni şi lucrurile sunt la fel. Tot nu există o conducere nouă, nu a fost stabilită o dată exactă a alegerilor, iar medicii nu au fost informaţi absolut deloc cu privire la acest subiect arzător.

Precizăm că, după prima rundă a alegerilor din noiembrie, s-a decis cine poate vota pentru conducerea colegiului. Aceştia sunt medicii: Cristina Nucă, George Anastase, Răzvan Ungureanu, Aureliana Caraiane, Steliana-Gabriela Buștiuc, Mihaela Duță, Ionuț Augustin Dan, Crina Consuela Miu, Alexandru Pavel, Alma-Cristina Vasiliu, Aila Reșit, Raluca Briceag, Nicolae Ionescu, Maria-Claudia Albu, Oana-Adina Pancă, Iulian Damian, Daniela Bică-Sintea, Cristian Florin Zahariuc, Albertine Leon.

Ce se va întâmpla mai departe rămâne de văzut. Cert este că, în prezent, în cadrul Colegiului Medicilor Stomatologi Constanţa există două grupuri de medici, cu idei diferite. I-am întrebat pe câţiva dintre aceştia ce părere au de prelungirea procesului electoral. Potrivit dr. Alexandru Pavel, procesul electoral se desfăşoară conform regulamentelor CMSR. „Noi solicităm, în numele votanţilor noştri, reprezentarea proporţională (în organele de conducere executive judeţene) a celor două grupuri de medici, în funcţie de numărul total de voturi primite de fiecare grup”, a precizat acesta. Ce simt cu adevărat medicii despre aceste amânări? „Nu s-a schimbat nimic. Actuala conducere interimară nu a convocat Consiliul Teritorial până acum. În Vâlcea, de exemplu, a fost deja convocat de două ori până acum. Medicii din teritoriu aşteaptă o îmbunătăţire, ca urmare a rezultatelor scrutinului din 11 noiembrie, şi nu se vede nimic”, a precizat, la rândul său, dr. Daniela Bica Sintea.

La fel ca şi medicii menţionaţi, şi alţii aşteaptă o schimbare. Când va veni această schimbare, vom vedea…Am încercat să aflăm, aşa cum este şi normal, şi părerea președintelui comisiei electorale a CMS Constanța, Cristina Pușcașu, sau opinia preşedintelui în funcţie al colegiului, dr. Aureliana Caraiane, dar niciuna dintre cele două nu a putut fi contactată. În ce dată vor fi susţinute noile alegeri? Când? Așteptăm și noi un răspuns din partea lor la această întrebare. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5873 secunde