Cum a devenit Constanța magnet pentru țigani

3000
10
Municipiul Constanța este plin de case abandonate, ocupate abuziv de familii de romi care preferă să locuiască fără utilități decât să plătească chirie pentru o cameră decentă. Mulți nu au loc de muncă, iar singura sursă de venit este alocația copiilor. Pentru ca să-și suplimenteze venitul aproape toți cei aciuați în astfel de case fură prin piețe sau prin autobuze, sunt proxeneți sau bișnițari la colț de stradă.

O parte din familiile care locuiau ilegal în astfel de case a fost mutată deja în cartierul de locuințe sociale din Tomis Nord. Și-au adunat catrafusele și au plecat, lăsând în urmă o mizerie de nedescris. Însă nu vă închipuiți că locurile eliberate de familiile mutate au stat prea mult goale. Pe strada Olteniei, la nici câteva săptămâni de la marea mutare, au sosit alte familii care

s-au instalat în camerele eliberate. "I-au adunat pe toți și i-au dus în ghetou. Aici aveau contract doi sau trei dar locuiau cu zecile. Noaptea au intrat alții. Au venit din județ, din localitatea Băneasa. Nu au curățat zona, au intrat așa cum au găsit și au spus «Bogdaproste». Au venit la oraș acum, l-au prins pe Dumnezeu de picior. La țară nu mai aveau ce fura. Stau ce stau, apoi cer și ei locuință socială în ghetou. Și uite așa se umple orașul de astfel de oameni fără căpătâi, de hoți și proxeneți", a declarat, pentru "Cuget Liber", o femeie care locuiește pe strada cu pricina.

"Așteptăm să ne mutăm la Mazăre!"

Oamenii spun că sunt terorizați de noii vecini. Fac chefuri peste chefuri, probabil că au ce sărbători, că doar au venit la oraș. Se mai lasă și cu scandaluri. Ne-am deplasat și noi în zonă pentru a vedea situația la fața locului. Am găsit doar câteva femei care păreau foarte preocupate să spele niște țoale în curte. Nu au părut foarte încântate de vizita noastră. S-au jurat că nu au auzit că ar fi venit cineva în locul familiilor plecate în ghetou. "Noi stăm aici de mult. Așteptăm să ne mutăm la Mazăre!", ne-a spus bucuroasă una din femei, ținând un copil mic în brațe.

Pentru ei asta este principala dorință. Se pare însă că nimănui nu-i trece prin cap să muncească, să locuiască cu chirie sau să-și cumpere o casă ori un apartament cât de mic. Ce rost are, dacă oricum primești gratis de la Primărie!!! "Unde să muncim noi, că nu găsim nicăieri. Și cât să-ți dea salariu ca să plătești chirie și să cumperi și mâncare la copii? Ne trebuie pâine, cartofi, pampers, lapte, de unde să mai rămână bani?", ne-a întrebat una din femei, foarte supărată că am îndrăznit să o întrebăm de muncă.

Am plusat și am întrebat-o dacă plătește impozit și taxă de habitat. Evident că nici nu știa "ce-i aia!". "Am buletin și eu și bărbatu’ meu. Ce mai trebuie să plătim?", s-a arătat din nou, foarte mirată.

Am plecat de acolo cu gustul amar că unii constănțeni se spetesc muncind pentru a avea o locuință decentă și nu așteaptă cu mâna întinsă la autoritățile locale să primească ajutoare. În schimb, tot ei sunt cei taxați și impozitați până la ultimul leuț. Pe spinarea lor își duc traiul și astfel de oameni, după cum însuși primarul Radu Mazăre a recunoscut atunci când a triplat taxa de habitat și a spus că și locuințele sociale costă și ele, în plus.

Comentează știrea

europeanu
12 februarie 2013
Viata dulce in tigania din Constanta

Tiganu`la tigania din primarie si la tiganu`sef hotu`de mazare trage !!!

paraipan
12 februarie 2013
pai!

pai sa avem cu ce ne miindri si sa multumim drogatului ca ne aduce locuitori in constanta pentru cine intereseaza dau mai jos programul sutilor,curvelor,vinzatori de tigari,socialilor carora le platim prin noua taxa de habitat tot(politia nu o intereseaza) dela 05 la 07 urlete dupa piine,cafea(numai de la automat)de la 07 la 17plimbari cu catei de companie,vinzari de tigari,luat pachete de la mazare,spalat masini(ca au masini,o groaza,dar sunt saracii constantei) de la 17 la 24 urlete,batai,injuraturi,limba tiganeasca,salvari,smurd si citeodata politie sau jandarmi dela 00 la 0130 sosec curvele dupa varianta si pestii alte injuraturi si certuri pt. bani,de la 0130 pina la 04 00 se face plinul cu tigari cu masini ambalate ,frine tot tacimul si apoi ciclul se reia,intre timp se mai arunca gunoi pa linga gard,mai vezi cite unul de la serviciul de paza(cica) cu casti in urechis.a.m.d. sa dea dumnezeu ca cel care a avut ideia si cel care a facut-o sa se duca dracului(nu l-am votat)

eu,cainele maidanez constantean(vorbesc in numele celor 20 000 caini maidanezi din CTA) DECLAR MANDRU CA SUNTEM NR 1 PE TZARA LA MAIDANEZI PE CAP DE LOCUITOR CONSTANTEAN
12 februarie 2013
primarului vesnic absent si drogy,primariei cu cohorta de angajati care nu fac nimic si ecarisajului care toaca frunze la (culmea ironiei!)caini:))..

Eu, ca un caine maidanez ce ma aflu pe strazi, declar urmatoarele: 1. sunt un caine al nimanui, deci nimeni nu este responsabil de comportamentul meu pe strazi 2. mi-e foame intotdeauna! caut oriunde si ma bat cu ceilalti caini pentru mancare, iar daca nu gasim, atunci atacam oamenii in speranta ca vom gasi ceva prin plasele lor. Daca nu, atunci macar sa ii capsam bine sa ne tina minte! 3. noi, cainii, avem simtul teritoriului foarte dezvoltat. Orice intrus nu este binevenit si trebuie muscat. Exceptie fac (nu e sigur niciodata insa) babele fara ocupatie care ne mai dau de mancare dimineata. 4. avem o mare ura pe biciclisti si motociclisti: trebuie dati jos de pe ciudateniile astea cu doua roti! 5. nu suportam oamenii care poarta gluga sau care vin cu plase mari de la piata: trebuie capsati urgent! 6. noaptea ne vine cheful cel mai mare sa urlam la luna, sa ne batem intre noi sau cu alte haite din vecinatate (sa moara de oftica aia de se duc a doua zi la scarbiciu) 7. ne place foarte mult sa atacam din spate, iar daca si reusim sa muscam, crestem pe scara ierarhica din haita 8. ii uram foarte tare pe cei da la ONG-uri care pretind ca ne iubesc, dar ne lasa pe strazi singuri, fara hrana! Iarna inghetam de frig, iar vara ne sufocam de caldura, iar ei se scalda in banii alocati pentru ingrijirea noastra! 9. nu ne intereseaza ca ne rahatim pe orice trotuar si strada, important e sa fie cat mai mult si sa ramana acolo, ca sa se stieeee...ca suntem prezenti! 10. suntem stapanii strazilor si deci toata lumea trebuie sa se dea la o parte din fata noastra! De exemplu: ne place unora dintre noi sa alergam dupa masini ca sa muscam din cauciucuri, iar daca se nimereste vreun nefericit in goana noastra dupa masina, ne multumim atunci cu el! Avand in vedere ca m-am saturat pe strazi, va rog faceti ceva: ori ma duceti intr-un adapost si ma ingrijiti, ori ma eutanasiati! Daca nu sunteti in stare sa ma ingrijiti cum trebuie sau sa ma dati in adoptie unor stapani resonsabili si sanatosi la cap (care nu imi vor da drumul inapoi pe strazi), va rog din toata inima sa ma eutanasiati! Va multumesc!

Liviu Chilian
12 februarie 2013
Kustendge e un "oras" de Indo-Turco-Greco Tzigani primtivi

Romanii considera Kustendge o pestilenta orientala - am vazut ca merdialqaedanii au folosit expresia 'panza de paianjen' -, datorita haosului edilitar-imobiliar-rutier-antisocial-anticultural si DECADENTA NABABILOR-orientali-unulasutasi, cauzate de satra-mazaren-ferentarana politicastra ce terorizeaza pestilenta de noua ani. Vad ca merdialqaedana comenteaza numai de invazia tziganeasca din vremea lui Mazare-Cancer-Vodamentu'. Nu inteleg de ce a evitat sa analizeze si IMPACTUL satanic asupra antivietii kustendilimanilor si constantenilor, produs de greco-tzignaimea primitiva, subumana; Greco-Tziganii invadand pestilenta si asa orientala, incepand cu anii '970, venind din satele Misiei, dupa ce s'au imbogatit din HOTIE-patologica, asa cum Indo-Tziganii o fac in ziua de azi din cauza saraciei, insa. Am cunoscut Jewropeni oripilati de comportamentul diabolic al Turco-Tziganilor si Greco-Tziganilor(astia actionand, in special, pe "litoral") din Kustendge - ei afirmand ca inca nu pot crede ca exista "fiinte umane" cu un asa comportament fata de aproape, fata de Om. Am cunsocut Jewnglishtanezi ORIPILATI de comportamentul primitiv al unor Indo-Greco-Tzigani din Rromarlania ajunsi peste ocean - oamenii spunand ca ei cred ca Tziganii sunt "APES" - maimute, pe romaneste! Nu inteleg de ce merdialqaedana a evitat, deasemeni, sa scrie ca, din pacate, multi Rromarlani, indeosebi tineri, au IMPRUMUTAT tarele-nebunesti din comportamentul Tziganilor - Rromarlanii fiind considerati Tzigani in Jewropa si Jewnglishtan. Priviti la comportamentul babetului si tinerilor-"pensionari" asa zisi Romani din Kustendge. N'asa ca ei sunt mai rai ca Tziganii - CERSESC un pachet cu mancare strikkta de la Cancer-Vodamentu' Mazare si satra sa nebuna, nebuna, nebuna de legat! --- P.S. Din intamplare, pe un site diabolic rromarlanesc, monden, cum le place poponaro-lesbienelor de merdia sa'l numeasca, am vazut poza fratelui cioroiului Mazare, asa zis senator de Kustenge, "votat" de babetul flamand. Era alaturi de o PARASUTA schiloada si mai inalta ca el, imbrakkti in ROSU - cateva randuri avertizau ca senatorul s'a...kasatorit in secret. Tziganii'bizdicului! Tot la rosu trag! De i'ar lovi para focului rosu!

cetatean
12 februarie 2013
caini

in poarta 6 e full de caini s-a triplat impozitul, nu te mai votam

Marcelino
12 februarie 2013
In sfarsit atitudine!

Doamna Andreea, nota 10. Va rog sa insistati in continuare pe acest subiect!

dan
13 februarie 2013
orasul pierdut

marile migratii ale tiganilor sunt in folosul marelui edil. Totul este premeditat,in vederea formarii unei mase de manevra analfabeta,folosita mai apoi pt vot.Dar marea vina o poarta majoritatea semianalfabeta a acestui oras,care salivind la vederea unei pungi voteaza precum orbii.

dan
31 august 2013
"casele abandonate" sunt revendicate si neobtinute....!

Sunt in procese de retrocedare a casei parintesti, confiscata de comunisti, inca din 1996 dar justitia tergiverseaza acest caz si acum. In acel imobil locuiesc, de zeci de ani, abuziv, fara acte, cu incuviintarea tacita a primariei si politiei, zeci de tigani... Daca am privit mai cu atentie casa, de pe trotuarul de vizavi, tiganii care stau, deobicei, zilnic in strada si fac zarva, s-au ofuscat si m-au amenintat. Majoritatea imobilelor NU SUNT PARASITE ci, revendicate fara un rezultat. Sunt sigur ca acest individ are origini tiganesti, altfel nu se explica.

MKB
21 iunie 2014
...

Ce va mai place sa-l muscati pe Mazare de cur. Credeti ca retrocedarea caselor depinde de Mazare?, hai tare batuti in cap mai sunteti. Uitati ca tiganii si-au bagat oameni pana si in guvernul Romaniei ca sa le reprezinte drepturile? Pe ale noastre nu le reprezinta nimeni ca daca ii scoate Mazare in strada vin tot curve de romani din ONG-uri care lupta impotriva discrimaninarii tiganilor. Daca Mazare iti retrocedeaza casa maine si ii da pe tigani afara din casa pe care tocmai ti-a dat-o inapoi vin toate ONG-uri-le pe capul lui si il acuza de discriminare, rasism si xenofobie. Solutia?: sa ne unim toti romanii si sa iesim in strada sa cerem ca tiganii sa nu mai fie favorizati in defavoarea romanilor. Iar daca nu se face nimic pentru noi atunci exista si varianta francezilor cand le vin dracii pe tiganii din franta. Mai este si varianta Ku clux clan-ului din America. Voi ce asteptati sa vi se faca dreptate de Mazare iar voi sa stati in fotoliu si sa priviti cum sunt alungati tiganii din casele nationalizate? Pai asa voi nu meritati nimic bai fratilor. Aratati ca nu suntem mai prejos decat strainii cand isi fac dreptate la ei in tara ca le-o fi ajuns si alora cutitul la os de ii alearga pe tigani cu parul. Dar voi stati linistiti si poate intr-o alta viata viitoare va vor da tiganii casele inapoi de buna voie si nesiliti de nimeni dar cu conditia ca din casele alea sa nu mai fi ramas nimic, doar terenul.

RDR
18 iulie 2014
Ingenuncherea tiganilor

Daca mai sunt romani carora le place mai mult sa faca decat sa vorbeasca si vor sa se uneasca intr-o miscare impotriva tiganilor isi pot exprima intentiile la [email protected] Doar impreuna vom reusi sa ingenunchem rasa tiganeasca

Articole pe aceeași temă

Marţi, 29 Ianuarie 2013
Stire din Social : CAPCANE FATALE PENTRU CONSTĂNȚENI
Marţi, 05 Februarie 2013
Stire din Politică-Administrație : "Primăria Constanța nu are datorii"
Pagina a fost generata in 1.0416 secunde