Cum arată adăposturile antiaeriene construite de armată la Plauru. Ciolacu: „Nu sunt foarte aspectuoase, dar a fost o improvizație”

238
Două adăposturi aeriene au fost amplasate în satul Plauru, din comuna tulceană Ceatalchioi, unde s-au găsit, în urmă cu o săptămână bucăți din drone lansate de Rusia asupra porturilor ucrainene de la Dunăre, aflate lângă teritoriul României.


Adăposturile sunt realizate din elemente prefabricate din beton și au 9,6 m lungime, 2 m lățime (la interior) și 1,5 m înălțime (la interior), potrivit unui comunicat al MApN.
La lucrări au participat „un detașament format din aproximativ 50 de militari de la Brigada 10 Geniu, care acționează cu 20 de mijloace tehnice”, mai precizează ministerul.


Cele două adăposturi au fost predate autorităților locale din comuna Ceatalchioi.


Referindu-se miercuri la adăposturile ridicate la Tulcea, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a declarat că „vorbim de zone de siguranţă care sunt mult mai sigure decât casele oamenilor, zone făcute din beton care vor fi protejate şi unde oamenii pot să stea acolo o oră, două până trece alarma aeriană”, notează libertatea.ro


La rândul său, premierul Marcel Ciolacu a declarat că „situaţia este sub control şi de aceea trebuie să ne pregătim, să nu fie niciun pericol. Repet, sunt de acord că nu sunt foarte aspectuoase, dar a fost o improvizaţie pentru o perioadă foarte scurtă de timp”.


Rusia a lansat noaptea trecută noi atacuri asupra porturilor ucrrainene de la Dunăre, sunetul dronelor auzindu-se de pe malul românesc. Locuitorii din Luncavița, Grindu, Isaccea, Ceatalchioi, Chilia, Somova, Pardina şi Văcăreni au fost avertizați prin mesaje Ro-Alert cu privire la riscul căderii unor „obiecte”.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.3413 secunde