Cum va arăta vaporul de pe b-dul Tomis. Făgădău: "Un prim pas în redefinirea imaginii Constanței"

2006
12
Cum va arăta vaporul de pe b-dul Tomis. Făgădău:

Articole de la același autor

Vaporul de pe bulevardul Tomis, la ieșirea din Constanța spre Ovidiu, va înfățișa un răsărit de soare la Marea Neagră. Două tinere artiste vor aduce valurile și soarele într-o zonă urbană, în proiectul "Culorile României în Constanța".

Irina Mihaela Mocanu și Sandra Bălășoiu au câștigat concursul de creație lansat de Policolor, în parteneriat cu Primăria municipiului Constanța. Ele aduc o interpretare modernă și urbană pentru simbolurile marine, "Marea la răsărit, integrată urban!" este mesajul proiectului lor, ales de către juriu pentru transformarea într-un exponat de artă urbană a primului vapor simbol din Constanța.

Concursul de creație care face parte din campania "Redescoperă Culorile României" este destinat promovării României și culorilor ei, prin susținerea Policolor. Competiția a demarat în cursul lunii iunie și nu se va încheia până când toate cele cinci vapoare din Constanța care marchează intrările în oraș nu vor fi transformate în artă. Câștigătorii concursului vor fi premiați cu suma de 1.000 de euro, iar lucrarea va purta semnătura lor.

Primul vapor va fi transformat în următoarele săptămâni. Lucrările au demarat în cursul zilei de ieri.

"Am imaginat vaporul ca fiind mai mult decât o pânză care primește o inserție artistică exterioară: el este simbolul mării scos din contextul pentru care a fost creat și care păstrează esența apei imprimată pe «corp». Astfel, vaporul devine un mediu de reflexie a mării prin filtrul geometriei proprii cadrului urban", a declarat Irina Mihaela Mocanu, una dintre cele două artiste câștigătoare ale concursului.

O mare de idei…

Jurizarea a fost realizată de către specialiști care reprezintă Primăria Constanța, Uniunea Artiștilor Plastici Constanța, Facultatea de Arte din cadrul Universității "Ovidius", Colegiul Național de Arte "Regina Maria" Constanța, Muzeul de Artă și Muzeul de Artă Populară Constanța, precum și de către manageri de brand ai Policolor.

Concursul a atras atenția tinerilor artiști la nivel național și a înregistrat 102 participanți care au depus mai mult de 50 de proiecte de creație. Dintre acestea 33 au respectat toate regulile concursului și brief-ul de creație, au fost declarate eligibile și au intrat în etapa de jurizare.

"Suntem încântați că acest demers a suscitat atât interes și că am avut un număr mare de proiecte bine construite din care să alegem. Este un prim pas în redefinirea imaginii orașului, în construirea de noi repere urbane atât pentru comunitate, cât și pentru turiștii care vizitează orașul Constanța", a declarat Decebal Făgădău, primar interimar al municipiului Constanța. 

Comentează știrea

12 comentarii. Pagina 2 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
asa zis ecologice
23 iulie 2015
Toate cabinele

din Cta put ingrozitor, ar trebui desfiintate urgent.

Zyklon ecologic
23 iulie 2015
Un fel de "Flit" de la pesede Constanta

Trotuarul ala este unsuros-alunecos in dreptul cabieni "ecologice" instalate de Mazare in gara lu' peste.Asfaltul este imbibat cu urina scursa de la veceu.Cativa metri mai la deal se vand cozonaci si acadele.Cine are curajul sa deschida usa cabinei "ecologice" ? Nu stiu,poate sinucigasii.Mai sanitarilor/doctorilor,sa nu va luati de pesede ca ramaneti fara slujba.Ati vazut ce efect are amestecul politicului in institutiile statului ? Pe vremea comunistilor existau 3-4 veceuri publice in tot orasul.Toate aveau apa curenta,hartie igienica si personal de serviciu.Cine are curajul sa-l amendeze pe Fagadau ? Poate un sinucigas.

Răspuns la: vrem Constanta curata!
Adăugat de : un cetatean, 23 iulie 2015
si faceti dracului ceva cu cabina aia de wc asa zis ecologic care e chiar cand iesi din gara pe partea stanga spre autogara, ca pute de inebunesti!...
12 comentarii. Pagina 2 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7299 secunde