Fenomenul cerşetoriei, mereu în creştere în perioada sezonului estival

57424
Fenomenul cerşetoriei, mereu în creştere în perioada sezonului estival - x-copiii-straziijpg-1-1679495991.jpg

Articole de la același autor

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) a organizat în cursul acestei săptămâni, o masă rotundă, cu ocazia Zilei Internaționale a Copiilor Străzii. Cu această ocazie, la sediul instituţiei a s-a desfăşurat o ședință de lucru, în cadrul căreia au fost prezentate situații concrete cu care specialiștii instituțiilor s-au confruntat pe teren, legislația în domeniu, precum și măsurile aplicate în astfel de cazuri.

Pe lista de subiecte s-a regăsit şi fenomenul cerșetoriei, acesta fiind prezent pe tot parcursul anului, cu tendințe de creștere în perioada sezonului estival.

Astfel, au fost întreprinse măsuri pentru a identifica mediul din care provin persoanele care cerșesc, dar și cele mai optime soluții pentru prevenirea acestui fenomen. Totodată, s-a discutat despre planul de măsuri cu privire la gradul de siguranță al minorilor, prevenirea victimizării acestora, delicvenței juvenile, combaterea exploatării minorilor prin muncă și a violenței asupra minorilor. La această întâlnire au participat membrii Echipei Intersectoriale Locale, reprezentanți din partea Inspectoratului Județean de Poliție Constanța, Inspectoratul de Jandarmi Județean „Mihail Kogălniceanu”, Direcția de Sănătate Publică Judeţeană, Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane, Agenția Națională Antidrog. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5744 secunde