Iarna și-a intrat în drepturi, iar facturile sunt duble, după ce s-au reparat avariile la apă caldă

1531
Iarna și-a intrat în drepturi, iar facturile sunt duble, după ce s-au reparat avariile la apă caldă - fond-caldura-1705250952.jpg

Articole de la același autor

Luna decembrie a fost o perioadă grea pentru locuitorii din cartierul Tomis Nord racordați la sistemul centralizat de încălzire. De la începutul lunii până pe 21 decembrie, locuitorii nu au dispus de apă caldă și căldură, din cauza lucrărilor la noua rețea de transport și a avariilor survenite. În prezent, în luna ianuarie, cetățenii din cartier sunt revoltați din cauza facturilor uriașe, mai ales că vremea s-a înrăutățit tot mai mult.

Avariile și fluctuațiile repetate în ceea ce privește căldura și apa caldă constituie o problemă cu care constănțenii se tot confruntă. În ultima perioadă, cei mai afectați de avarii au fost locuitorii din cartierul Tomis Nord, unde se înregistrau parametri scăzuți la furnizarea agentului termic. Lipsa căldurii, de care constănțenii s-au săturat până peste cap, a fost o urmare a lucrărilor de schimbare a rețelei termice primare și a conductelor de pe magistrala II.

„Pentru ca execuția acestor lucrări să fie resimțită cât mai puțin de constănțeni, pe sectoarele pe care se lucrează au fost montate conducte provizorii, dar care pot conduce către consumatori doar jumătate din volumul de agent termic pe care l-ar furniza conductele în mod normal. Din acest motiv, în cartierul Tomis Nord se înregistrează parametri scăzuți la furnizarea agentului termic”, explica municipalitatea.

Explicațiile, însă, nu-i mulțumesc cu nimic pe localnici, care nu înțeleg de ce trebuie să plătească atât de mult la facturi atât timp cât serviciile, spun ei, nu sunt pe măsură.

„Când te așteptai mai puțin, se oprea căldura. Dacă aveam nevoie să ne spălăm, trebuia să încălzim apă la aragaz. Dar de ce plătim așa mult la facturi dacă ni se dă căldură cu porția? Acum a venit și gerul, folosim la maxim caloriferele”.

„Nu mi se pare normal. După ce că ni s-a oprit căldura câteva săptămâni, acum plătim o grămadă de bani pe 3 mc de căldură. 
Facem frigul și tot plătim dublu”, ne-au declarat localnicii.

Alții ne-au mai spus că nici nu au de unde să mai economisească la consum. Sunt cetățeni care, și înainte, consumau cu măsură, tocmai pentru a nu plăti facturi mari.

„Nici nu avem de unde să facem economie. Oricum folosim apă caldă doar pentru duș și nici la căldură nu dăm drumul prea tare, decât atunci când avem nevoie, deoarece înghețăm prea mult”, a spus un alt constănțean nemulțumit.

„La Constanța avem prețuri prea mari la gigacalorie. Chiar dacă nu consumăm mult, tot plătim în plus. De unde să mai facem economie? Și se oprește căldura când îți e lumea mai dragă”, s-au mai revoltat localnicii care au sunat la redacția ziarului „Cuget Liber“.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9925 secunde