În această vară vom avea plaje noi la fiecare două săptămâni! „Trebuie să avem răbdare”

223
1

Articole de la același autor

Administrația Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral a anunțat începerea lucrărilor de înnisipare între stațiunile Neptun și Venus, pentru a oferi turiștilor noi plaje într-un timp cât mai scurt. Acest proiect răspunde nevoii urgente în ceea ce privește lipsa plajelor și eroziunea puternică din zonă.

Din acest an, turiștii care merg la Neptun și Jupiter vor avea în plus 2,5 kilometri noi de plajă. Autoritățile au în plan ca până în toamnă să lărgească și plajele din Saturn, Venus, Mangalia și 2 Mai. În multe dintre stațiunile de pe litoral, marea a înghițit cu totul vechea plajă, iar în această vară, buldozerele vor începe să extindă plaja din Neptun cu aproape trei kilometri.


În contextul pierderii suprafețelor de nisip din sudul litoralului și a eroziunii accentuate, eforturile intense ale beneficiarului și constructorului au permis mobilizarea rapidă a echipelor de lucru. Astfel, turiștii și locuitorii din Constanța vor beneficia de zeci de hectare de plaje noi chiar din acest sezon estival.


Lucrările vor fi realizate secvențial pentru a minimiza disconfortul. Fiecare celulă de plajă va fi împărțită în două secțiuni, astfel încât prima parte să fie deschisă publicului după aproximativ două săptămâni de lucru. Ulterior, se va trece la cea de-a doua jumătate a celulei. În acest mod, doar zona în care se desfășoară lucrările va fi închisă, permițând turiștilor să utilizeze imediat secțiunile finalizate la fiecare două săptămâni. Noile suprafețe de plajă vor avea lățimi de 100 de metri plajă uscată și 280 de metri plajă submersă, asigurând o pantă lină la intrarea în apă.


„Sunt zone care n-au deloc plajă, numai piatră și puțin nisip. Faptul că s-a degradat foarte mult plaja în iarna aceasta s-a datorat și furtunilor care au fost în noiembrie. Noi am demolat digurile existente și atunci furtunile au distrus și plaja care a mai rămas. Din acest motiv am fost forțați să venim să înnisipăm cât mai repede, astfel încât să acoperim și sezonul acesta”, a spus Hristu Uzun, director general Apele Române-Dobrogea Litoral.


Chiar dacă vor fi lucrări în plin sezon estival, autoritățile asigură atât constănțenii, cât și turiștii că nu vor fi deranjați și că se pot bucura liniștiți de vacanță.


„Mi se pare frumos ce vor să facă, doar că nu prea cred partea cu deranjatul. Zgomot sunt convinsă că tot va fi, dar atâta timp cât rezultatul va fi unul frumos, trebuie să avem răbdare”, a declarat Ioana S., constănțeancă.

„Eu vin pentru a mă relaxa, nu pentru a sta într-un șantier. O să încerc să evit zonele cu multă agitație, altfel am venit degeaba în concediu. În rest, îmi place foarte mult aici și cu siguranță vom mai reveni, sperăm să fie cât mai multe plaje frumoase”, a spus Alina Enache, turistă.


Directorul de șantier, Marius Stamat, asigură cetățenii că vor avea parte de suprafețe largi de plajă la fiecare două săptămâni.


„Lucrările vor începe din zona Zece Steaguri din Neptun și vor continua până la Cap Aurora pe durata sezonului estival, la fiecare două săptămâni oferindu-se deja suprafețe largi de plajă turiștilor”, explică Marius Stamat.


În cele din urmă, noile plaje vor aduce nu doar mai mult spațiu pentru relaxare, ci și o protecție sporită împotriva eroziunii costiere, contribuind la un litoral mai sigur și mai atractiv pentru toți cei care aleg să își petreacă vacanța aici.



Comentează știrea

rtyrty
Marti, 25 iunie

Vânzare! Mini aparatul de aer condiționat portabil răcește, hidratează și reîmprospătează. Silențios și portabil, poate fi dus la serviciu sau la plajă, răcește perfect și rapid camera. Preț foarte frumos --- https://use.my/arctrum

Pagina a fost generata in 0.4467 secunde